Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, i u Bolnici Sv. Vračevi u Bijeljini izvršeno je testiranje 306 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 134 osobe u Republici Srpskoj.

Radi se o 75 muških i 59 ženskih osoba, od kojih je 15 mlađe, 75 srednje i 44 osobe starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 39 osoba je iz Banjaluke, 21 iz Bijeljine, 15 iz Istočne Ilidže, devet iz Gradiške, osam iz Istočnog Novog Sarajeva, šest osoba iz Bratunca, po pet iz Prnjavora i Čelinca, po četiri iz Laktaša i Mrkonjić Grada, po tri osobe iz Zvornika i Milića, po dvije iz Bileće, Prijedora i Šekovića i po jedna osoba je iz Vukosavlja, Kozarske Dubice, Kotor Varoša, Osmaka, Ribnika i Srpca.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 17 smrtnih slučajeva kod kojih je potvrđeno prisustvo novog virusa korona.

Radi se o devet muških i osam ženskih osoba srednje i starije životne dobi od kojih su četiri osobe iz Doboja, tri iz Gradiške, dvije iz Banjaluke i po jedna osoba iz Gacka, Bijeljine, Prnjavora, Mrkonjić Grada, Kozarske Dubice, Dervente, Modriče i Teslića.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 29.952 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 1.048 osoba kod kojih je potvrđen test na novi virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 14.670 osoba, a testirano je ukupno 132.505 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 1.223, u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske 459, a u opštim bolnicama 764.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno su 12.812 osoba, a nadzor je završen kod 94.161 osoba.

Institut za javno zdravstvo Republike Srpske