U akciji borbe protiv nelegalnog drumskog saobraćaj kontrolisano je 76 kombi vozila i prekršajno kažnjena 22 lica koja se mogu dovesti u vezu sa obavljanjem međunarodnog nelegalnog prevoza putnika, saopšteno je iz Ministarstva komunikacija i transporta u Savjetu ministara.

Inspektorat Ministarstva je, u saradnji sa Graničnom policijom BiH, Upravom za inspekcijske poslove Republike Srspke i Federalnom upravom za inspekcijske poslove, kao i pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, obavljao zajedničke kontrole s ciljem suzbijanja nelegalnog prevoza u periodu od mjesec dana.

Prema planu rada, od 15. oktobra do 15. novembra, kontrolni organi su na području Posušja, Gruda, Tomislavgrada, Zenice, Pala, Sokoca, Gradiške, Banjaluke, Prijedora, Kozarske Dubice, Novog Grada i Kostajnice, kao i na međunarodnim graničnim prelazima Osoje, Gorica, Kamensko, Rača, Orašje, Šamac, Gradiška, Gradina, Dubica i Kostajnica obavljali inspekcijsku kontrolu nelegalnog prevoza putnika sa vozilima osam plus jedan sjedišta.

Inspektori Ministarstva su na međunarodnim graničnim prelazima, u skladu sa protokolima mješovitih komisija potpisanim sa Slovenijom, Austrijom, Švajcarskom i NJemačkom, odbili ulaz ukupno 24 vozila, dok je putnicima koji su se u njima vozili omogućen ulazak u BiH.

Inspektori Republičke uprave za inspekcijske poslove i Federalne uprave za inspekcijske kontrole isključili su iz saobraćaja sedam vozila, te preduzeli zakonom predviđene mjere, navedeno je u saopštenju.

Akcija kontrole nelegalnog prevoza putnika vozilima sa osam plus jedan sjedišta biće nastavljena, kontinuirano.

SRNA-ATV
Foto – ilustracija