Preduzeće “Austronet” iz Kozarca još jednom je pokazalo da je društveno odgovorno u ovim vremenima kada smo suočeni sa pandemijom korona virusa.

Naima, ova firma je uručila vrijednu donaciju od šest beskontaktnih toplomjera dječijem vrtiću “Radost” iz Prijedora.

-Sa “Austronetom” imamo zaista kvalitetnu saradnju. Nedavno smo se obratili direktoru Enesu Kahrimanoviću sa molbom da nam pomognu u nabavci beskontaktnih toplomjera kako bi ih imale sve vrtićke sale u centralnom objektu jer je zbog hladnijeg vremena, otežano vršenje trijaže na glavnom ulazu. I ovoga puta oni su se pokazali kao pravi prijatelji naše ustanove pa smo dobili šest beskontaktnih toplomjera – rekla je Gordana Jekić, direktorka vrtića “Radost”.

Ona je podsjetila da je ovo samo još jedna u nizu donacija “Austroneta” najmlađim Prijedorčanima.

-U prethodnom periodu ovo preduzeće je doniralo vrtiću “Bambi” u Kozarcu zaštitne mreže (ograde), zaštitne prekrivače za sve dvorišne igračke kao i didaktički materijal u vrijednosti od oko 800 KM. U svoje lično ime, u ime svih zaposlenih u našoj predškoskoj ustanovi, a naročito u ime sve djece koja je pohađaju, iskreno se zahvaljujem “Austronetu” i gospodinu Enesu Kahrimanoviću – dodala je Jekićeva.

Inače, ovo preduzeće se nalazi u Kozaruši, uz magistralni put Prijedor-Banjaluka.

Bavi se proizvodnjom mreža (zaštitnih, poljoprivrednih i drugih), reklama, panela, baštenskog namještaja i drugih proizvoda.

Izvozvo je orijentisano i zapošljava oko 130 radnika.

Tekst i foto – www.prijedordanas.com