prijedor-pavic-lukac-cjb (1)Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izjavio je danas da će se truditi da funkcionisanje Centra javne bezbjednosti /CJB/ Prijedor u organizacionom i kadrovskom smislu bude dignuto na što viši nivo.

“To je jedan od najmlađih centara u Ministarstvu unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske koji je ponovo formiran nakon dužeg vremena. Sigurno je da im je potrebna u materijalnom smislu i pomoć da bismo njihov rad digli na što veći nivo”, rekao je Lukač novinarima u Prijedoru.

On je dodao da će u tome grad Prijedor imati podršku i MUP-a i Vlade Republike Srpske, jer je zajednički cilj i zajednički interes da se na ovom prostoru živi bezbjedno.

Gradonačelnik Prijedora Marko Pavić izjavio je da je bezbjednosna situacija u gradu povoljna, da su dobri odnosi u Skupštini grada, kao i međunacionalni odnosi i da nema većih ugrožavanja imovine i ljudi.

prijedor-pavic-lukac-cjb (3)“Zatražio sam da se CJB Prijedor materijalno i kadrovski ojača da može ispuniti sve sve svoje zadatke i da borba protiv kriminala i korupcije budu nešto čime će se i Centar u druge institucije zadužene za to baviti u kontinuitetu”, poručio je Pavić.

On je dodao da su odnosi gradske uprave i CJB-a Prijedor izuzetno dobri i da grad ide ka tome da im se pomogne u njihovim programskim i zakonskim ovlaštenjima, sve u interesu bezbjednosti građana i imovine.

“Očekujem u budućnosti još više ovakvih sastanaka kako bismo razmjenjivali sva pitanja od interesa za dvije institucije, za građane i za ustavno uređenje Republike Srpske”, naveo je Pavić.

Ministar Lukač i gradonačelnik Pavić prethodno su prisustvovali pomenu poginulim pripadnicima Centra javne bezbjednosti /CJB/ Prijedor i položili vijence kod spomen-ploče u Policijska stanica Prijedor 2 na Urijama.

Cvijeće su položili i načelnik CJB-a Prijedor Vojislav Pelkić, predstavnici gradske Boračke organizacije i Boračke organizacije CJB-a Prijedor, te članovi porodica poginulih policajaca, prisluživši svijeće i odavši im dužnu počast minutom ćutanja.

Na današnji dan 1994. godine u odbrambeno-otadžbinskom ratu poginulo je osam pripadnika policije iz Prijedora.

Nakon sastanka u gradskoj upravi, u toku je radna posjeta ministra Lukača CJB-u Prijedor koji je nanovo osnovan 1. novembra 2013. godine, poslije 11 godina pauze.

Tekst – SRNA
Foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
prijedor-pavic-lukac-cjb (4) prijedor-pavic-lukac-cjb (2)