dns-pavic-kadrovska pitanjaPredsjednik Demokratskog narodnog saveza /DNS/ Marko Pavić izjavio je danas da će ovih dana imati razgovore sa liderima SNSD-a i SP-a o kadrovskim pitanjima.

“Na šta DNS računa ne mogu reći zato što nismo imali razgovore i nismo završili razgovore i normalno je da ne znam šta će DNS dobiti”, rekao je Pavić novinarima u Prijedoru.

Na pitanje o zajedničkoj izjavi Predsjedništva BiH o evropskoj opredijeljenosti i neophodnim reformama, Pavić je najavio da će u utorak na sjednici Predsjedništva DNS-a stranka zvanično proglasiti prihvatanje izjave.

“Izjava Predsjedništva BiH u početnom obliku za DNS je bila neprihvatljiva. U dva navrata smo Predsjedništvu BiH poslali naše stavove koje bi trebalo ugraditi da bi izjava za nas bila prihvatljiva”, podsjetio je Pavić.

On je ponovio da su osnovni stavovi DNS-a ugrađeni, a to je da se pominju ustavi BiH i Republike Srpske i Dejtonski mirovni sporazum i da sve aktivnosti budu u okviru tih akata.

“Druga stvar koja je važna je da će sve mjere provoditi institucije BiH, Republike Srpske, FBiH i Brčko distrikta”, dodao je Pavić.

On je ponovio da je DNS protivnik centralizacije BiH, prenošenja nadležnosti na nivo BiH i prodaje javnih nacionalnih dobara, kao što su šume, rijeke i rude.

Prvu verziju izjave o opredijeljenosti političkih lidera u BiH za preduzimanje neophodnih reformi u okviru procesa pristupanja BiH EU Predsjedništvo BiH utvrdilo je 31. decembra prošle godine, a drugu 29. januara ove godine.

Tekst – SRNA
Foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com