Predsjednik Gradske organizacije DNS-a Prijedor Dragutin Rodić izjavio je da će ova stranka uraditi sve da izbori budu fer i pošteni, te da su se dodatno organizovali da spriječe sve moguće nepravilnosti da bi se pokazala volja građana, a ne, kako se često dešavalo, biračkih odbora.

Rodić je rekao da će DNS nastaviti da afirmiše politiku kakvu je vodio proteklih 16 godina u Prijedoru, a koju su na prvom mjestu karakterisali politička stabilnost i bezbjednost, što i jesu preduslovi i za ekonomiju i za sve druge segmente društvene nadgradnje.

“Moram da podsjetim da su ovo lokalni izbori i da je najvažnija tema ekonomija budući da se 95 odsto prava građana ostvaruje u lokalnoj zajednici. Nacionalne teme jesu bitne, ali na opštim izborima”, izjavio je Rodić na konferenciji za novinare u Prijedoru.

On je istakao da je DNS i dalje na svojim izvornim principima i vrlo stabilan nakon reorganizacije stranke i ranije ukupne destabilizacije.

“Dan prije zvaničnog početka izborne kampanje mogu da kažem da nikad nismo bili jači ni složniji i da imamo jedinstvo svih činilaca koji nose politike. Nisam čovjek koji smatra da sve može uvijek biti idealno. Uvijek ima stvari koje treba ili popraviti ili iznova raditi, a DNS to može uz kvalitetne ljude i timove”, dodao je Rodić.

Vršilac dužnosti predsjednika omladine GO DNS-a Prijedor Bojan Martić rekao je da mladi DNS-a ne smatraju da oni treba da dominiraju u politici, nego da njihova zastupljenost, a samim tim i moć odlučivanja, treba da bude srazmjerna starosnoj strukturi stanovništva Prijedora.

“Naš kandidat za gradonačelnika Prijedora Dragutin Rodić ima punu podršku mladih DNS-a jer smatramo da je čovjek sa takvim političkim i radnim iskustvom najbolje rješenje u ovom trenutku. U izbore idemo sa velikim očekivanjima jer i listu kandidata za odbornike čine školovani ljudi, dokazani u struci, sa jasnom vizijom razvoja grada”, naglasio je Martić.

Kandidat DNS-a za odbornika u Skupštini grada Prijedora Radovan Đaković ocijenio je da su mladi DNS-a u Prijedoru godinama prepoznatljivi po volonterskim i humanitarnim akcijama, podsjetivši na ogroman angažman u poplavama 2014. i 2019. godine, u stalnim akcijama davalaštva krvi i, najzad, u konstantnim akcijama dezinfekcije javnih površina, javnih objekata i vjerskih objekata svih vjerskih zajednica.

SRNA