Javni konkurs za prijem 52 dvoje djece u jaslice i vrtić u radnoj 2020/21. godini Dječiji vrtić “Radost” Prijedor objaviće sutra, a biće otvoren osam dana, najavila je direktor ove predškolske ustanove Gordana Jekić.

“Ne možemo reći da će upis biti izvjestan, ali se na ovaj način pripremamo za eventualno proširenje dozvoljenog broja djece sa 20 na 25 za koje očekujemo da bi Republički štab za vanredne situacije mogao da odobri na sjednici planiranoj za 14. septembar, do kada je snazi trenutno ograničenje od maksimalno 20 djece po grupi“, rekla je Jekićeva danas Srni.

Konkursom je predviđen upis 26 djece uzrasta od dvije do šest godina u centralni objekat, 14 djece uzrasta od dvije do tri godine u vrtić “Đurđevak” u naselju Urije i 12 djece uzrasta od jedne do tri godine u vrtić “Cvrčak” u naselju Pećani.

Ona je podsjetila da je do 1. septembra bilo moguće do 15 djece u grupi, od 1. septembra je to 20 djece, a prijedorski vrtić nije imao registrovanih slučajeva zaraze i očekuje da će nakon 14. septembra biti dozvoljeno do 25 djece u vaspitnim grupama, u zavisnosti od uzrasta.

“Molimo roditelje za razumijevanje u slučaju nepovoljne epidemiološke situacije”, dodala je Jekićeva.

Prijave se popunjavaju u prostorijama centralnog vrtića, a potrebno je dostaviti rodni list djeteta koje konkuriše, rodni list ostale djece iz porodice ako se radi o djetetu iz višečlane porodice, uvjerenje roditelja o stepenu invalidnosti, izvod iz matične knjige umrlih ako se radi o djetetu samohranog roditelja, rodni list roditelja ako pripada manjinskim etničkim zajednicama i dokaz o statusu korisnika prava na novčanu pomoć, dječiji ili materinski dodatak.

Roditelji čija djeca imaju nalaze specijaliste o fizičkom i mentalnom zdravlju i psihofizičkim sposobnostima dužni su ih dostaviti prilikom konkurisanja.

Konkurs će biti objavljen u sutrašnjem broju “Kozarskog vjesnika”, a rezultati konkursa biće objavljeni u roku od osam dana od zatvaranja konkursa putem spiskova na oglasnoj tabli u centralnom vrtiću.

Roditelji koji su djecu prijavili na konkursu raspisanom početkom juna ne treba da se prijavljuju na novi konkurs, a njihove prijave će biti razmatrane.

Krajem avgusta bio je raspisan konkurs za prijem 14 djece uzrasta od 10 mjeseci do 24 mjeseca u jaslice.

SRNA