Dječiji vrtić “Radost” Prijedor objaviće sutra Javni konkurs za prijem djece u jaslice u radnoj 2020/21. godini, koji će biti otvoren osam dana, najavila je danas direktorica ove predškolske ustanove Gordana Jekić.

“U ovom momentu i po sada važećim mjerama možemo primiti 14 djece uzrasta od 10 mjeseci do 24 mjeseca”, rekla je Jekićeva danas Srni.

Prema njenim riječima, od 1. septembra u vaspitnim grupama broj djece je ograničen na 20, a do sada je to bilo 15.

“Takođe, na svakih 14 dana donosiće se odluke o broju djece u grupi u skladu sa epidemiološkom situacijom. Ukoliko ona bude povoljna, nakon 15. septembra moguće je raspisivanje konkursa za prijem djece ostalih uzrasta, ali bi to takođe bio manji broj djece”, dodala je Jekićeva.

Prijave se popunjavaju u prostorijama centralnog vrtića, a potrebno je dostaviti rodni list djeteta koje konkuriše, rodni list ostale djece iz porodice ako se radi o djetetu iz višečlane porodice, uvjerenje roditelja o stepenu invalidnosti, izvod iz matične knjige umrlih ako se radi o djetetu samohranog roditelja, rodni list roditelja ako pripada manjinskim etničkim zajednicama i dokaz o statusu korisnika prava na novčanu pomoć, dječiji ili materinski dodatak.

Roditelji čija djeca imaju nalaze specijaliste o fizičkom i mentalnom zdravlju i psihofizičkim sposobnostima dužni su ih dostaviti prilikom konkurisanja.

Konkurs će biti objavljen u sutrašnjem broju “Kozarskog vjesnika”, a rezultati će biti objavljeni u roku od osam dana od zatvaranja konkursa putem spiskova na oglasnoj tabli u centralnom vrtiću.

Roditelji koji su djecu prijavili na konkursu raspisanom početkom juna ne treba da se prijavljuju na novi konkurs, a njihove prijave biti razmatrane.

SRNA