Čelnici Rudar Prijedora su imenovali Borisa Savića za novog šefa stručnog štaba. On će na klupi ovog tima da zamijeni Igora Jankovića s kojim je postignut dogovor o sporazumnom razlazu i on se vratio u banjalučki Borac, gdje će da obavlja ulogu šefa omladinske škole.

Savić ima 32 godine, ali i dovoljno iskustva s obzirom da je ranije bio trener Jedinstva iz Žeravice, bijeljinske Zvijezde 09 i u posljednjoj sezoni beogradskog IMT kojeg je uveo u viši rang. Osim toga radio je u Kini i na Kipru kao pomoćni trener.

– Ambicije su mi se poklopile sa ciljevima Rudar Prijedora i nadam se da ćemo imati uspjeha. Igrao sam za ovaj klub, imam puno prijatelja u Prijedoru, znam da su ljudi koji rade u njemu itekako ozbiljni i to je razlog zbog čega sam prihvatio ponudu – poručio je Savić, koji je već raskinuo ugovor sa upravom IMT-a.
Predsjednik kluba Darko Milunović kaže da je mladi stručnjak jednoglasno izabran.

– Sa Savićem smo sve dogovorili usmeno, a ugovor ćemo potpisati kada popuste mjere zbog korona virusa i kada putovanje preko granice bude olakšano. Tražili smo mladog stručnjaka, nekog sa profesionalnom licencom, a da je igrao za naš klub. Savić je jednoglasno izabran, radi se o najmlađem treneru u BiH sa profi licencom. Kada dođe u Prijedor Savić će sa sportskim direktorom Sašom Stevićem raditi na formiranju tima za narednu sezonu, a plan je da dovedemo tri kvalitetna pojačanja – istakao je Milunović.

Ukoliko Krupa, koja je prekinutu sezonu završila na prvom mjestu ne dobije premijerligašku licencu u najviši rang će ići prijedorski tim, a onda će promjene u igračkom kadru sigurno biti mnogo veće.

EuroBlic-srpskainfo.com