Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je da je Republički štab za vanredne situacije odlučio da licima starijim od 65 godina bude dozvoljeno kretanje utorkom i petkom od 7.00 do 10.00 časova kako bi im bilo omogućeno da obave osnovne stvari, da odu do prodavnice i banke.

– U petak, 10. aprila, je rok kada će biti isplata penzija u Srpskoj, a penzioneri su najvećim dijelom u ovoj kategoriji, tako da im omogućimo da mogu podići penzije, plate obaveze i nabave osnovne životne namirnice – rekao je Višković.

On je zamolio ostale građane da u ovom terminu i danima omoguće penzionerima da nesmetano obave svoje obaveze i da ne prave gužve, a time i da spriječe moguće ugrožavanje njihovog zdravlja.

Višković je rekao da je na današnjoj sjednici u Banjaluci, Štab korigovao određene zaključke u skladu sa trenutnom situacijom u Srpskoj izazvanoj širenjem virusa korona.

Naveo je i da će lica do 75 godina koja žive na selu moći će da izlaze i nesmetano obavljaju poljoprivredne djelatnosti.

Odlukom Štaba dozvoljeno je i kretanje pčelarima.

RTRS

Konferencija za novinare, nakon sjednice Republičkog štaba za vanredne situacije #RTRS #UŽIVO

Posted by RTRS vijesti on Ponedjeljak, 30. March 2020.