N.B. iz Prijedora tereti se da je bez registrovane trgovačke djelatnosti vršio nabavku, posredovanje u prodaji i prodaju polovnih vozila putem internet oglasnika i ličnog “Facebook” profila, objavljujući prodaju 211 motornih vozila, saopšteno je danas iz Policijske uprave (PU) Prijedor.

Nakon registracije zanatske radnje za obavljanje djelatnosti trgovine automobilima, osumnjičeni nije postupio po zakonskoj obavezi vođenja trgovačke knjige i evidentiranja kupovine i prodaje automobila koje je prometovao.

Osumnjičeni se tereti da je krivična djela nedozvoljena trgovina i povreda obaveza vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga i sastavljanja finansijskih izvještaja i njihovo falsifikovanje ili uništavanje izvršio od juna 2013. do maja 2017. godine.

Aktivnosti su realizovane u nastavku akcije kodnog naziva “Zoll” koja je usmjerena na suzbijanje nelegalne trgovine motornih vozila i auto-dijelova. Policijski službenici PU Prijedor juče su Okružnom tužilaštvu Prijedor podnijeli izvještaj protiv N.B. zbog postojanja osnova sumnje da je počinio navedena krivična djela.

Nezavisne novine-nezavisne.com