nestorovic-jarni-press„Rudar-Prijedor“ ni u 10. međusobnom odmjeravanju snaga sa „Sarajevom“ u Premijer ligi BiH nije ostvario pobjedu, već su u igri bez golova treći put remizirali, uz preostalih sedam poraza.

Prijedorčani, pored zeničkog „Čelika“ (pet remija kod kuće i isto toliko poraza na „Bilinom polju“) ni ovoga puta nisu srušili neugodnu tradiciju. Mrežu svojih rivala nisu zatresli u posljednjih 397 minuta.

Međutim, ovoga puta imaju mnogo više razloga da žale što nisu trijumfovali, kako zbog činjenice da su po svemu prikazanom nadvisili favorizovani „bordo“ tim sa „Koševa“, tako i da sve više bodovno zasotaju za konkurentima u borbi za očuvanje statusa u elitnom rangu i na putu su da se, poslije pet sezona provedenih u njemu, vrate u Prvu ligu Republike Srpske.

-Najavili smo napadačku igru na tri boda i tako smo i ušli u utakmicu. U prvom poluvremenu imali smo tri stotopostotne šanse, ali izostala je realizacija. I u nastavku, bilo je najvažnije ne dozvoliti ekipi „Sarajeva“, koja je sačinjena od vrhunskih i plaćenih fudbalera da se razigra – priča šef stručnog štaba „zeleno-crnih“ Darko Nestorović.

Posebno se u ovom susretu ispromašivao Lazar Vidić. Ipak, ne treba svaljivati krivicu na Vidu, kako ga oslovljavaju saigrači. Jer, mada su poklonici „najvažnije stvari na svijetu“ u Prijedoru po završetku meča komentarisali kako su njihovi ljubimci odigrali zaista dobru utakmicu nisu se mogli oteti utisku da je za njih bilo mnogo važnije da su u duelima protiv „Slavije“ iz Istočnog Sarajeva (poraženi na svom terenu 0:1), trebinjskog „Leotara“ (2:2), nedavno protiv „Mladosti“ iz Velike Obarske (0:0) i drugim susretima, imali takav pristup, s obzirom da je većina istih igrača od početka sezone među standardnima bila i ostala do sada.

-U odnosu na moj prvi utisak da nisam vidio ništa fudbalsko među igračima koje sam preuzeo, uspjeli su da dođu do igre, kakvom trebaju da se odlikuju. Imali su agresivnost, a naše prilike, s obzirom da čvrstinom u odbrani možemo da zaustavimo jače protivnike, nastaju iz polukontri i kontri. Nažalost, izostala je pobjeda. Nema predaje, sa zadnjim atomom snage izgaraćemo do posljednjeg kola i nadam se da ćemo ostvariti opstanak, jer grad Prijedor zaslužuje premijerligaša. Sigurno je da nam neće biti lako, posebno što nas očekuju dva teška gostovanja. Prvo odlazimo na megdan banjalučkom „Borcu“, koji ne odustaje od Evrope, a potom u Gradačac ekipi „Zvijezde“, rivalu kome još opstanak nije siguran – naglasio je Nestorović.