tekvondo klub ljubija-takmicenje derventa 2Tekvondo klub “Ljubija” iz Prijedora na otvorenom kupu Drugi Srpaka open 2014. učestvovao je sa 21 takmičarem, a osvojio 20 medalja, rekao je Srni trener ovog kluba Veso Arežina, koji je jesenas primljen u “Kuću slavnih” u Las Vegasu.

“Za razliku od mnogih klubova sa po 50 do 60 takmičara, mi smo sa malom, ali odabranom ekipom, uspjeli napraviti zaista odličan rezultat – pet zlatnih, sedam srebrnih i osam bronzanih medalja, kao i pehar za 4. mjesto u ekipnom poretku”, kazao je Arežina.

On je naglasio da je poseban uspjeh što je među najmlađim takmičarima bilo djece u kategoriji 21 kilogram koja su se po prvi put takmičila i osvojila zlatne medalje.

“Izdvojio bih četverogodišnjeg Srđana Mandića i petogodišnju Miju Babić koji su fantastično odradili borbe, podigli publiku na noge i zaslužili svoje prve zlatne medalje takmičeći se po prvi put”, naveo je Arežina.

On je najavio da se najmlađi takmičari pripremaju za “Čigra open” u Zagrebu 10. i 11. maja.

“To je jedno jako lijepo takmičenje na koje idu svi mališani. Mi branimo prošlogodišnje prvo mjesto i veliki prelazni pehar”, dodao je Arežina.

Na otvorenom tekvondo kupu u Derventi proteklog vikenda nastupila su 342 takmičara iz 26 klubova iz Republike Srpske, Federacije BiH, Hrvatske, Slovenije i Italije.

Veso Arežina 18 godina trener je Tekvondo kluba “Ljubija ” iz Prijedora koji je dao veliki broj kvalitetnih boraca. Više puta proglašen je sportistom godine u Prijedoru. Nosilac je priznanja grand master instruktor, najvišeg koje se može dobiti u tekvondo sportu. Njegov klub osvajao je priznanja na takmičenjima širom Evrope, a trenutno broji oko 400 članova.

SRNA