Od 15. decembra ove do kraja januara naredne godine, prijedorska Toplana organizuje novogodišnju akciju “Otkup duga”. Ovom akcijom, neredovnim platišama omogućeno je izmirenje dugovanja, uz pogodnosti.

Bliži se kraj godine, pa u prijedorskoj Toplani sumiraju rezultate. Tvrde, potrošačima je tokom sezone uredno isporučivana topotna energija, u skladu sa vremenskim prilikama.

Ukupna dugovanja prema Toplani iznose oko sedam miliona maraka, a najveći dužnici su iz kategorije domaćinstava.

Iz tog razloga, u ovom preduzeću, od 15. decembra ove, do kraja januara naredne godine, organizuju novogodišnju akciju “Otkup duga”.

– Za jednokratno izmirenje duga izmirivaće se kamata u iznosu 100 odsto. Paralelno s tim važi akcija koja je trajno prisutna, to je mogućnost reprograma, uz otpis 50 odsto kamata reprograma maksimalno od 60 rata. To su opcije koje Toplana nudi dužnicima – pojasnio je direktor Toplane Zoran Knežević.

Kako ne bi došlo do povećanja cijene grijanja, iz Toplane su lokalnom parlamentu uputili prijedlog za donošenje Odluke o mogućnostima izmirenja duga za grijanje dva javna gradska preduzeća, Kozarski vijesnik i Sportska dvorana Mladost, koji iznosi više od 400. 000 maraka.

– Mislim da je sasvim normalno da se prvo izmire te obaveze, a onda da se razmišlja eventualno o nekoj korekciji. Јer to nije nikakva nova subvencija prema Toplani, to je ustvari pomoć gradskog budžeta prema tim preduzećima da oni izmire svoje obaveze prema Toplani. Mislim da dok god postoje takve obaveze i dugovanja, da mi ne bi trebali razmišljati o povećanju cijene grijanja – dodao je Knežević.

U prijedorskoj Toplani tvrde da je tokom protekle dvije godine primjetan i intenzivniji rad sudova na predmetima dužnika.

Ovo preduzeće trenutno ima oko tri i po hiljade korisnika.

RTRS