Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković potpisao je danas ugovore o stipendiranju iz budžeta grada sa 73 učenika srednjih škola.

“Ove godine smo povećali stipendije za srednje škole i fakultete na 700.000 KM, tako da će više đaka i studenata dobiti stipendije. Mi njih samo želimo upozoriti da je njihovo da vrijedno uče i da rade oko škole, a mi ćemo se potruditi da ispoštujemo sve prema njima. Da imamo što bolje đake i studente, za budućnost grada Prijedora je od velikog značaja”, rekao je Đaković.

Na konkursu za dodjelu stipendija učenicima srednjih škola za školsku 2019/2020. godinu bilo je 169 prijavljenih kandidata.

Novina u odnosu na prethodne godine je što su po prvi put dodijeljene tri vrste stipendija, te je tako prema uspjehu u školi odabrano 35 đaka, dok je po socijalnom statusu i po deficitarnosti zanimanja pravo na stipendiju ostvarilo po 19 đaka.

Vasilije Pačariz, učenik 2. razreda Gimnazije “Sveti Sava” u Prijedoru zahvalio se u ime svih srednjoškolaca Gradu Prijedoru i gradonačelniku Milenku Đakoviću što prepoznaju kvalitete mladih ljudi i nagrađuje ih.

“Kolika god ova stipendija bila, ona je zaista nagrada za uloženi trud i rad i svakako podstrek i motivacija za dalji nastavak rada”, rekao je Pačariz.

Mjesečna stipendija za srednjoškolce je 70 KM i isplaćuje se deset mjeseci.

www.prijedorgrad.org