Policijski službenici Policijske uprave Prijedor, u vremenskom periodu od 05.12.2019. godine do 08.12.2019. godine, realizovali su akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na brzinu kretanja motornih vozila i prisustvo alkohola u organizmu.

Tokom akcije ukupno je kontrolisano 566 vozača a prekršajne sankcije izrečene su za 334 vozača ili 59,01 %.

Prilikom kontrole psihofizičkog stanja vozača, sa akcentom na sprečavanje učestvovanja u saobraćaju pod dejstvom alkohola, sankcionisana su 34 vozača, od kojih je 9 zadržano lišenjem slobode u policijskim stanicama do 12 časova, zbog utvrđene koncentracije alkohola u organizmu preko 1,5 g/kg.

Zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine kretanja sankcionisan je 254 vozač od kojih je 24 sankcionisano zbog prekoračenja dozvoljene brzine kretanja preko 30 km/h.

Policijska uprava Prijedor apeluje na sve učesnike da prilikom učestvovanja u saobraćaju, a posebno zbog postojanja smanjene viljivosti u noćnim uslovima vožnje, poštuju saobraćajna pravila i propise.

S obzirom na predstojeće praznike, kada se zbog proslava može očekivati pojačano konzumiranje alkoholnih pića, Policijska uprava Prijedor apeluje na sve građane da se, prilikom učestovanja u saobraćaju, uzdrže od vožnje pod uticajem alkohola, kako učešćem u saobraćaju ne bi ugrozili bezbjednost sebe i drugih.

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor i u narednom periodu nastaviće sa kontinuiranim aktivnostima usmjerenim na kontrolu ovih ali i ostalih prekršaja u oblasti bezbjednosti saobraćaja.

PU Prijedor
Foto – ilustracija