fkomarska„Omarska“ je nakon 11 mjeseci doživjela prvenstveni poraz na svom terenu. Bolja je bila „Krupa“ sa ubjedljivih 3-0, ali je rezultat vrlo lako mogao biti i drugačiji. „Krupa“ je imala dva izvrsna pojedinca. Mirando Petrić je branio čudesno, a trostruki strijelac Mazalica je bio nemilosrdan pred golom „Omarske“.

U prvom poluvremenu „Krupa“ je bila opasnija, posebno nakon centaršuteva. U 12. minutu Mazalica koristi prvu priliku i glavom pogađa mrežu „Omarske“ za 1-0. Do kraja poluvremena „Krupa“ je pogodila prečku i imala još jedan dobar šut glavom koji je odbranio golman Petrović. Sa druge strane nakon jedne gužve u šesnaestercu Nišević Dejan je šutirao iz okreta, ali preko gola.

U drugom poluvremenu je bilo daleko više uzbuđenja. „Omarska“ je počela furiozno i krenula po izjednačenje. U 61. minutu Anđić je ušao u šesnaestereac, ruši ga Zec i sudija pokazuje na penal. Penal je izveo Jaćimović ali ga je Petrić bravoruzno odbranio. Tri minuta kasnije sjajna akcija Jaćimović – Krecelj, Krecelj je sam pred Petrićem, ali je opet Petrić bio uspješniji. U tim momentima „Omarska“ je silovito napadala i vjerovatno bi susret otišao u drugom pravcu da je uspjela izjednačiti. Umjesto toga susret je faktički rješen samo dva minuta kasnije. Gosti su istrčali kontru, Mazalica se našao oči u oči sa Petrovićem i rutinski ga savladao za 2-0.

Nakon tog gola, Jaćimović je još dva puta zaprijetio. Jednom je topovski pogodio prečku, a jednom mu je nesavladavi Petrić odbranio šut. U 78. minutu Mazalica je potvrdio svoju sjajnu igru trećim golom, za konačnih 3-0.

Treba istaći odličnu posjetu, po slobodnoj procjeni oko 500 gledalaca i fer i korektnu, ali borbenu igru obje ekipe. „Krupa“ je dokazala svoj kvalitet, a treba istaći da je „Omarska“ igrala oslabljena, jer zbog povrede nije uopšte nastupio Romanić Bojan, a Krecelj i Nišević Nemanja su igrali iako takođe vuku neugodne povrede.

Omarska: Krupa 0-3 (0-1)

Strijelci: Mazalica 18′,66′, 76′

Omarska
Petrović 6, Romanić Darko 6, Anđić 7, Nišević Dejan 6, Nišević Nemanja 6 (Kvočka 5), Zdjelar 6, Grahovac 6 (Miljević 5), Krecelj 6 (Rosić Branko 5), Jaćimović 7, Romanić Dejan 6, Hrvaćanin 6

Krupa
Petrić 9, Vuković 7 (Zec 6), Ducanović 7, Damjanović 7, Paštar 7, Studen 7, Vidović 7, Tomaš 7 (Đukarić 5), Mazalica 10, Malinović 7 (Koljić 5), Cvijanović 7

FKOmarska.com