vesti-baka milijaPriča o baki Miliji Tomić (80) iz Dubočaja, sela između Prijedora i Ljubije, koja često nema dovoljno novca za neophodne lekove, podstakla je Iliju Mikija Vujovića iz Pariza i njegove prijatelje da joj pomognu.

Tako je nedavno posredstvom Redakcije “Vesti” za ovu baku stigla vredna pošiljka medikamenata koji olakšavaju respiratorne muke i čokoladica uz kratko pismo u kome između ostalog piše:

“Za baku Milju Tomić iz Republike Srpske šaljemo četiri kutije u kojima su pumpice za astmu, uz mnogo pozdrava. Ovom prilikom želim da se zahvalim Vojkanu Simiću i Živki Mančić, koji su mi pomogli da kupimo ove kvalitetne lekove. Isto tako i autobuskom prevozniku ‘Fudeks’, koji nam je uvek na usluzi.”

Pumpice za astmu i poslastice bile su povod da naši reporteri još jednom posete i obraduju baku Milju u ime dobrotvora iz Pariza. Kako Milji retko ko dolazi u posetu, prijatno se iznenadila i obradovala poseti ekipe “Vesti” jednog nedeljnog jutra. Počastila nas je pićem i rečima zahvalnosti upućenim dobrotvorima.

– Bog neka im podari svaku sreću što su se mene setili. Prosto ne mogu da poverujem. Moram da pronađem nekog ko se razume u ove lekove, da bih znala kada i kako da ih koristim. Sigurna sam da će mi dobro doći – rekla je baka Milja, koja osim slabog srca, ima i astmu.

Nastavivši razgovor u srdačnom tonu, ispričala nam je kako se sprema da poseje baštu.

– Moram nešto da posejem kako bih imala šta da jedem, pošto ne mogu ništa kupovno ni da vidim. Sve je nekako nezdravo. Tako ja ponesem malu stolicu i počnem da sadim. Malo radim, malo sedim i odmaram se. Da platim radnika, previše je skupo. Nemam ni od čega da unajmim nekog za taj posao. Zato to činim sama i biće tako dokle god mogu po zemlji da hodam – navela je baka Milja potišteno.

Muž joj je umro pre 22 godine, a sina je izgubila kada mu je bilo 18 godina. Ima dve kćerke, od kojih jedna živi u Prijedoru, a druga sa porodicom u Srbiji. Nažalost, deca joj ne mogu pomoći jer i oni teško žive, pa se zato Milja snalazi kako najbolje može.

“Popularnost” joj prija
Baku Milju posebno je razveselilo saznanje da u selu mnogi znaju za nju:
– Unuci me pozovu telefonom i počnu da se šale na moj račun kako sam najpopularnija u selu jer je priča o meni izašla u vašim novinama.

POZIV DONATORIMA
Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Vesti-online.com