muzicka skola polugodisnji koncert (1)Publika u Pozorištu Prijedor je imala priliku da uživa u zvucima harmonike, gitare, klarineta, klavira, ali i drugih instrumenata koji se sviraju u Osnovnoj i srednjoj muzičkoj školi “Savo Balaban”.

Učenici te obrazovne ustanove održali su tradicionalni polugodišnji koncert, koji nije propustila ni naša ekipa.

Publici u prijedorskom Pozorištu predstavili su se učenici sa svih odsjeka Osnovne i srednje muzičke škole “Savo Balaban”. Polugodišnji concert za njih je od velikog značaja, jer je to ujedno prilika da pokažu šta su do sada naučili, steknu afirmaciju I pripreme se za predstojeća takmičenja.

– To pokazuje neki moj rezultat koji postižem I vježbanje se uvijek isplati. Imao sam od malena želju da sviram harmoniku, pa sam upisao osnovnu, pa srednju muzičku školu, a nakon toga ću upisati akademiju – kaže jedan od učenika, Stefan Đurić.

muzicka skola polugodisnji koncert (2)Učenica, Ena Alčehajić, dodaje:
– Ja idem već tri godine na hor i mnogo mi je lijepo. Ovaj concert mi mnogo znači.

Iako su na koncertu bili zastupljeni svi instrumenti koji se sviraju u prijedorskoj muzičkoj školi, akcenat je ipak stavljen na kamernu muziku. Ona je, kako kažu, u ovoj obrazovnoj ustanovi nepravedno zapostavljena.

– Tako ćemo vidjeti hor osnovne škole i orkestar harmonika, jer je težište na kamernoj muzici. Već nakon raspusta mi se pripremamo za dva takmičenja –kaže direktor Muzičke škole “Savo Balaban”, Gojko Rađenović.

Muzičku školu u gradu na Sani pohađa 360 učenika, od kojih je 60 u srednjoj školi. Najpopularniji odsjeci su harmonica, gitara i klavir.

Tekst – ELTA TV
Foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com