Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković posjetio je u subotu u prijedorskom porodilištu dvije bebe rođene na Vidovdan, čime je ujedno završena manifestacija “Konferencija beba”.

“Ovim majkama čestitam rođenje njihove djece, a novim stanovnicima Prijedora, dječaku i djevojčici dobrodošlicu na ovaj svijet i da rastu zdravo i u miru”, izjavio je Đaković novinarima nakon obilaska novorođenčadi i uručivanja prigodnih poklona.

On je poželio i da ovo bude neka simbolika da grad Prijedor u budućnosti ima što više djece.

Direktor prijedorske bolnice Mirko Sovilj je izjavio da ova ustanova nastoji da za potrebe porodilišta, trudnica, dijagnostike i svega onog što je potrebno za praćenje trudnoće obezbijedi sve ono što je neophodno.

“Mislim da smo dostigli zavidan nivo, uostalom mi smo i prva ustanova koja je akreditovala svoje Odjeljenje ginekologije i akušerstva, ali to ne znači da i dalje ne treba da ulažemo i poboljšavamo uslove jer naša je briga da pratimo trudnoću i obezbijedimo sve ono što je potrebno za porođaj i da taj dolazak na svijet naših novih sugrađana protekne bez problema”, rekao je Sovilj.

On je dodao da na tom putu imaju pomoć i resornog ministarstva i lokalne zajednice.

Zerina Fikić iz Bićšana rodila je na Vidovdan svoje prvo dijete, sina Adina, a Dragana Reljić djevojčicu Anu.

Kod obe porodilje sve je proteklo u najboljem redu, uz, kako rekoše, pomoć kvalitetnog tima ljekara i medicinskih sestara. One su zahvalile na današnjoj posjeti gradonačelnika te bile složne u ocjeni da je osjećaj rađanja neopisiv, koji se mora doživjeti.

www.prijedorgrad.org