U Prijedoru će se ponovo igrati Premijer liga u fudbalu.

Istina, ne ona seniorskih ekipa već Omladinska, ali to ne mijenja veliki uspjeh juniora Rudar-Prijedora.

Mladi fudbaleri zeleno-crnih slavili su daans u finalnom meču Omladinske lige BiH nad ekipom Sutjeske iz Foče rezultatom 3:0.

Protekla dva dana četiri ekipe iz Republike Srpske borile su se za samo jedno mjesto koje vodi u društvo najboljih juniorskih timova u BiH.

Rudar-Prijedor je u polufinalu minimalno slavio protiv Leotara iz Trebinja a istim rezultatom Sutjeska je savladala Alfa Modriču.

Nakon prvog dijela finalnog meča nije bilo golova iako su izabranici trenera Srđana Marjanovića bili bolji protivnik.

Dugo čekano vođstvo donio je Danilo Marmat u 70.minuti.

Samo tri minuta kasnije Marko Mršić je udvostručio prednost da bi Marmat svojim drugim golom u 85.minuti postavio konačan rezultat.

Uslijedilo je veliko slavlja domaćih igrača nakon čega su im uručene medalje i pehari koje je podigao kapiten Marko Janjušić.

Treba reći da je ista generacija prije dvije godine bila prvak Omladinske lige BiH u kadetskoj konkurenciji.

Veći dio igrača koji su bili nosioci igre, ovom titulom oprostio se od juniorske selekcije, ali tu su mlađi čije vrijeme dolazi.

Da se radi o talentovanoj generaciji pokazuje i činjenica da je tokom protekle sezone Mile Kovačević bio standardan u prvoj ekipi Rudar-Prijedora sve do povrede koja ga je odvojila i od ove završnice, da su Sajak i Marmat odigrali veliki broj utakmica, da su u prvoligaškoj konkurenciji debitovali Milinković i Žerić…

Sada je na rukovodstvu kluba da se što više ovih igrača zadrži, da se napravi šira baza mladih fudbalera sa regije Prijedor koji će na pravi način reprezentovati “rudare sa Sane” u Omladinskoj Premijer ligi.

Tekst I foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com