Planinarsko društvo “Platani” Brčko je bilo domaćin, u svom planinarskom domu “9. januar”, Skupštini Planinarskog saveza Republike Srpske. Skupština je održana u nedjelju 3. marta 2019. godine koju je otvorio i njome predsjedavao Rajko Lekanić.

Prisutne je pozdravio i domaćin Žarko Popić, predsjednik PD “Platani” iz Brčkog.

PD “Klekovača” Prijedor, PD “Mrakovica” Kozarac i PD “Kozara” Banja Luka su jedina tri društva u PSRS koja su imala pravo na tri delegata s obzirom na broj članova. Razmatrani su se izvještaji iz prethodne godine i planovi za 2019. godinu.

Skupština je jednoglasno usvojila planove i izvještaje ali članovi skupštine su dali neke izuzetno korisne savjete i ideje, kako bi pomogli u poboljšavanju rada Saveza. Iz našeg Društva su kandidovana pitanja vezana za uspostavljanje Dana planinara RS, reprezentativnosti gorskih službi spasavanja i uvođenje katastra planinarskih staza. Takođe je tu uvijek i svečani dio gdje su dodijeljena priznanja zaslužnim, tj. društvima u povodu jubileja (Klekovača – 65, Majevica – 30, Romanija i Patrija – 10) i zaslužnim pojedincima kojih je bilo jako puno a među njima i našem čika Vladimiru Vladi Grublješiću i Drašku Zgodiću. Uručeni su i pehari za tri prvoplasirane ekipe u planinarskoj orijentaciji i to pobjedničkoj ekipi u orijentaciji za 2018. godinu – PSD “STOLAC” Višegrad.

Po zavšetku zvaničnog dijela skupa za sve prisutne je bio upriličen ručak i muzika uživo te se zabavom nastavilo do kasno poslijepodne. Domaćini su se zaista potrudili da nam bude lijepo u njihovom novom planinarskom domu koji je sam po sebi lijep ambijent za boravak.

PD Klekovača Prijedor