U mjestu Volar kod Prijedora, u četvrtak je izgorjelo oko 1.000 dunuma šume, dok su prijedorski vatrogasci od vatrene stihije spasli nekoliko vikendica i pomoćnih objekata.

Ovaj veliki požar šume i niskog rastinja gasilo je sedam vatrogasac sa tri vozila skoro čitav dana, odnosno od 10 sati i 40 minuta do 17 sati i 30 minuta.

Borbu sa vatrenom stihijom dodatno im je otežavao i izuzetno jak vjetar.

Po broju intervencija, apeli upućeni stanovništvu da se suzdrži od paljenja otpada na otvorenom prostoru, pogotovo u vrijeme vjetra, ne daju očekivane rezultate.

Tako su prijedorski vatrogasci dan ranije gasili čak šest požara na otvorenom prostoru, a tokom čitavog marta 63 požara šume, šikara i livada.

– Uprkos svim apelima i opomenama naši sugrađani su izazvali veliki broj požara otvorenog prostora, pri čemu je izgorjelo nekoliko pomoćnih objekata te ogromna površina šume i livade – naveli su vatrogasci pored izvještaja o broju prošlomjesečnih intervencija.

EuroBlic-srpskainfo.com

-04.04.2019.g veliki požar šume i niskog rastinja, u Volaru, sedam vatrogasaca Tvj Prijedor, sa tri vozila, po jakom vjetru, gasili su od 10:40 do 17:30h.U požaru je izgorjelo oko 100 Ha površine (1000 dunuma) a spašeno je nekoliko vikendica i pomoćnih objekata.

Posted by Vatrogasci Prijedor – Fire Station Prijedor on Četvrtak, 4. April 2019.