Glumci Pozorišta Prijedor sinoć su premijerno, pred punim gledalištem, izveli predstavu “Pokondirena tikva”, koju je prema tekstu istoimene komedije Jovana Sterije Popovića, režirala Lilijana Ivanović.

-Ja obično ne gledam premijere svojih predstava već se najčešće nalazim iza scene odakle osluškujem reakcije gledalaca. Prema onome što sam čula od prijedorske publike, mislim da smo odradili dobar posao. Dugo nisam radila Steriju, pa je bilo inspirativno i meni i glumcima. Rad je bio jako zanimljiv, bez ikakvih problema, bez svađe i nezadovoljstva sa obje strane. I ovaj put ću iz Prijedora otići s lijepim utiscima i željom da se vratim – rekla je Ivanovićeva.

U predstavi igraju Mirela Predojević, Nataša Ostojić, Dean Batoz, Željko Kasap, Siniša Vučićević, Srđan Kneginjić, Jelena Seksen i Zorica Jojić.

-Sterijin tekst je aktuelan i danas nakon 180 godina od kada je nastao. Pokondirenih i danas ima mnogo i prepoznaju se zahvaljujući ovom klasiku. Publika je jako lijepo reagovala tako da je to jedna povratna informacija koju glumac osjeti i to mu je pokazatelj da je dobro uradio, ne samo ja, nego je tu cijela ekipa s rediteljkom – rekla je Mirela Predojević koja tumači Femu, glavni lik u ovoj komediji.

Inače, posljednji put Pozorište Prijedor je ovaj komad igralo prije 25 godina.

Riječ je o trećoj premijeri u 66. sezoni prijedorskog pozorišta, ujedno i trećoj saradnji sa ovom rediteljkom.

Prva repriza “Pokondirene tikve” zakazana je za subotu, 23.mart od 20.00 časova.

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com