Večeras je u prepunoj sali kina “Kozara” u Prijedoru održana Izborna skupština Gradskog odbora Demokratske stranke – Demos.

Za predsjednika GO Demos Prijedor jednoglasno je izabran Tomislav Prpoš, jedan od osnivača DNS-a i dugogodišnji visoki funkcioner ove partije.

Osim predsjednika, izabrano je i 35 članova Gradskog odbora, te statutarna komisija i nadzorni odbor.

Inače Demokratski savez – Demos je partija koja je nastala svojevrsnom podjelom unutar Demokratskog narodnog saveza, a njen prvi čovjek je Nedjeljko Čubrilović, aktuelni predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske.

Obraćajući se prisutnima, on je izrazio je zadovoljstvo što ova stranka ima podršku i u Prijedoru.

-Znamo da je ovdje dugo godina na vlasti praktično jedna politička opcija, da su građani vezani za nju na ovaj ili onaj način, ali ljudi koji su se odlučili za ovaj korak imaju podršku među građanima Prijedora. Nadam se da će to biti jedna uspješna politička organizacija – rekao je Čubrilović.

On je dodao da će Demos do kraja ovog mjeseca zaokružiti osnivanje odbora po lokalnim zajednicama u RS.

-Mi hoćemo da pokažemo da su pogriješili oni koji su nas isključili iz stranke – istakao je Čubrilović u svom obraćanju.

Izbornoj skupštini prijedorskog Demosa prisustvovali su i brojni gosti iz drugih političkih partija, predstavnici SNSD-a, PDP-a, SDS-a, Ujedinjene Srpske, poslanici u Narodnoj skupštini Republike Srpske Dražen Vrhovac, Dragoslav Kabić i Milan Tubin, kao i Predrag Starčević, jedan od četiri odbornika DNS-a u Skupštini grada Prijedora koji su danas obavijestili medije da su napustili klub stranke i formirali svoj Nezavisni klub odbornika.

Tu su bili i funkcioneri Demosa Boran Bosančić i Damir Ćopić.

Osim predsjednika GO Prijedor, izabrani su i članovi Gradskog odbora, te statutarna komisija i nadzorni odbor.

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com