prijedor-bosna visoko-izvjestaj (2)Rukometaši Prijedora su ispunili očekivanja u prvenstvu Premijer lige BiH. Ostvarili su najavljivanu pobjedu, sedmu ovosezonsku (drugu na gostovanjima) kojom su zadržali viosku petu poziciju na tabeli, sa realnim izgledima da na njoj okončaju jesenji dio, što bi bio veliki uspjeh.

U Zavidovićima, predvođeni najefikasnijim igračem utakmice Goranom Daničićem, zasluženo su savladali domaću Krivaju ubjedljivim rezultatom 31:24(17:9), a njihov trijumf nijednog trenutka nije dolazio u pitanje.

– Imali smo u nastavku prednost i od devet golova, rival je smanjio na pet, ali smo na kraju slavili. Bilo je i određenih propusta u igri, uvijek se može bolje, ipak, nemamo većih razloga da budemo nezadovoljni, a čestitao bih momcima na pruženoj partiji – rekao je trener Prijedorčana Bojan Unčanin.

Krivaja-Prijedor 24:31(9:17)

Zavidovići
Gradska sportska dvorana
Gledalaca: 300
Sudije: Vejsil Beširević (Bihać) i Emir Dautović (Cazin)
Sedmerci: Krivaja 2(2), Prijedor 2(0)
Isključenja: Krivaja 16 minuta, Prijedor 14 minuta

KRIVAJA:
Selimbegović, Zilkić, Došić 1, Mehić, Bašić 8, Sinanović 4, Zvekić, Fejzić 1, Muhić, A.Alić 1, Huskić 1, N.Alić 3, Ibrahimpašić, Smajlbegović 5, Bajrić, Klis
Trener: Fuad Terzić

PRIJEDOR:
Beširević, Unčanin 6, Miljuš, Popović 4, Bojić, Kaurin 1, Daničić 9, Mirković, Čutura, Janković, Blagojević 4, Topić, Savić 3, Gavrić 4, Radaković
Trener: Bojan Unčanin

N.Đerić/A.Drakulić