Srpska pravoslavna crkva i vjernici obilježavaju Dan Svete velikomučenice Marine, u narodu poznatije kao Ognjena Marija. To je i krsna slava manastira Klisina kod Prijedora. Svetu arhijerejsku liturgiju služio je episkop bihaćko-petrovački Sergije. Ozvaničen je i početak gradnje novog manastirskog konaka, a episkop je oca Vasilija igumana manastira Klisina, blagoslovio novim, višim činom, u arhimandrita.

I ove godine na Ognjenu Mariju prijedorski manastir Klisina posjetio je veliki broj vjernika. Mnogi ovdje dolaze kako bi se pomolili za zdravlje i pronašli utjehu i duševni mir.

Manastir Klisina, smješten u blizini entitetske granice, godinama okuplja vjernike sa svih strana svijeta.

“Mnogo se radujemo da ovaj praznik sabira ovoliko ljudi, a ova sveta obitelj vaskrsava u svom punom sjaju i nadamo se da će tako da bude i u budućim godinama i decenijama”, kaže episkop bihaćko-petrovački Sergije.

Iguman manastira Klisina, otac Vasilije, ovjenčan je novim, višim činom, arhimandrita.

“Čovjek sa nošenjem tako velikog čina, uzvišenog pred Gospodom treba zaista da bude u svemu prvi, jer arhimandrit i znači da bude prvi, onaj koji je ispred drugih, tako da je to za mene veliki blagoslov”, ističe iguman manastira Klisina arhimandrit Vasilije.

U manastiru Klisina ozvaničen je i početak gradnje novog manstirskog konaka.

RTRS