Rudar-Prijedor je rutinski savladao Omarsku u polufinalu kupa Grada Prijedora sa 4:0 i pokazao da je kvalitetnija i spremnija ekipa.

Ostaje žal što je Omarska već neko vrijeme izvan punog takmičarskog i trenažnog procesa, pa je ekipa u ovaj susret ušla poprilično nespremna, tako da nije mogla u punoj mjeri parirati spremnom protivniku.

Utakmica je odigrana po odličnom terenu, po toplom i sparnom vremenu i pred dobro popunjenim tribinama.

Omarska je u početku dobro parirala Rudaru, pa je i stvorila nekoliko odličnih prilika, ali Krecelju, Hrvaćaninu i Rosić Branku je falilo malo spretnosti da savladaju golmana Petrovića.

Iz prve prave prilike Rudar je poveo. U 24. minutu Jakupović je centrirao sa desne strane, loptu je sa druge stative Jaćimović vratio u srce šesnaesterca, a tu se na pravom mjestu našao Lolić i zakucao loptu u mrežu. Rudar je utakmicu rješio za dva minuta.

U 36. i 37. minutu Rudar je postigao dva gola, nakon grešaka fudbalera Omarske kod postavljanja ofsajd zamki. Oba gola su identična, jedan igrač Rudara se nalazio u ofsajdu, igrači Omarske su stali, a iz drugog plana je utrčao igrač koji nije bio u ofsajdu i postigao pogodak. Jedina razlika je što je prvi put gol postigao Šakić, a drugi put Davidović. Strasti su se malo uzburkale, jer su igrači Omarske smatrale da je igrač Rudara uticao na igru. Sve u svemu, Rudar je ekspresno došao do vođstva i faktički riješio utakmicu.

Oba trenra su nakon toga dali šansi i nekim mlađim igračima, ritam igre je dodatno opao i do kraja nije bilo nekih većih tenzija. Bilo je prilika na obe strane, ali je jedini gol u drugom poluvremenu postigao Gavranović za konačnih 4:0 za Rudar.

Rudar se na ovaj način plasirao u finale Kupa grada gdje će mu protivnik biti ekipa Bratstva iz Kozarca koja je u drugom polufinalu savladala OFK Brdo sa 2:0.

Omarska: Rudar-Prijedor 0:4 (0:3)

Sudija: Panić Bojan (Prijedor)
Gledalaca: 200
Strijelci: Lolić u 24., Šakić u 36., Davidović u 37. i Gavranović u 47.minuti
Žuti karton: Živanić (Rudar-Prijedor)

Omarska:
Jokić, Višić, Romanić B., Nišević D., Rosić B. (Vučenović), Romanić Da., Panić, Krecelj (Jokić Marko), Anđić, Rosić Đ., Hrvaćanin (Pađan)
Trener: Milenko Vuleta

Rudar-Prijedor
Petrović Ne., Komljenović (Živanić), Petrović No. (Sajak), Jakupović, Lolić, Šakić, Pekija, Jaćimović (Marmat), Gavranović, Dekić, Davidović
Trener: Žerić Nedžad

FK Omarska