Na vanrednoj konferenciji za novinare koju su u prostorijama policijske uprave Prijedor održali načelnik Uprave Dalibor Ivanić i načelnik Sektora kriminalističke policije Goran Mikanović, prezentovani su rezultati akcije kodnog naziva „Code“.

Načelnik Ivanić je naveo da su policijski službenici Policijske uprave Prijedor u saradnji i uz nadzor Okružnog javnog tužilaštva Prijedor, kontinuiranim radom, u prethodnom periodu preduzeli više operativno taktičkih i istražnih mjera i radnji s ciljem rasvijetljavanja težih oblika imovinskih krivičnih djela, počinjenih u prethodnom periodu, na području Novog Grada.

On je istakao da je na osnovu svih preduzetih mjera i radnji, dana 29.05.2018. godine, na području Novog Grada, realizovana akcija kodnog naziva „Code“, kojom prilikom su zbog postojanja osnova sumnje da su počinili više krivičnih djela, lišena slobode lica Č.N. (1982) i D.T (1988) oba iz Novog Grada.

Navedenim aktivnostima rasvijetljeno je krivično djelo „Razbojništvo“ i dva krivična djela „Teška krađa“ a čijim izvršenjem je pričinjena materijalna šteta u iznosu oko 80.000 KM.

Načelnik Mikanović je naveo da se osumnjičena lica Č.N. i D.T. terete, da su dana 27.06.2016. godine, zajedno sa još jednim licem, na magistralnom putu Novi Grad-Kostajnica, uz prijetnju upotrebe vatrenog oružja i upotrebom sile, od oštećenog lica otuđili novac u iznosu od oko 31.800 KM, vatreno oružje-pištolj, zlatni lanac i torbicu sa ličnim dokumentima, čime su počinili krivično djelo „Razbojništvo“. Materijalna šteta pričinjena izvršenjem ovog krivičnog djela iznos oko 39.000,00 KM.

U toku noći 31.12.2017./01.01.2018. godine osumnjičeni Č.N. je zajedno sa još jednim licem, u mjestu Crna Rijeka počinio krivično djelo „Teška krađa“ gdje tom prilikom iz objekta kuće privatnog vlasništva, otuđen novac u iznosu oko 30.000 KM, kao i određena količina zlatnog i srebrnog nakita, te pričinjena materijalna šteta oko 35.000 KM.

Osumnjičeni Č.N. se takođe tereti da je u toku noći 15/16.11.2017. godine, u mjestu Poljavnice, počinio krivično djelo „Teška krađa“ nad objektom kuće privatnog vlasnišva, gdje su tom prilikom otuđeni razni predmeti, te pričinjena materijalna šteta u iznosu od oko 6.000 KM.

Dana 30.05.2018. godine osumnjičeno lice D.T. je uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu sprovedeno postupajućem tužiocu Okružnog javnog tužilaštva Prijedor na dalje postupanje, dok je lice Č.N. nakon kriminalističke obrade otpušteno iz službenih prostorija Policijske uprave Prijedor.

PU Prijedor