Predstavnici inicijative “Jer me se tiče”, udruženja logoraša i žrtava rata, građani Prijedora i drugih mjesta, zajedno sa predstavnicima NVO sektora, danas su još jednom obilježili “Dan bijelih traka”.

Oni su simboličnim nošenjem bijelih traka odali počast žrtvama rata koje su prije 26 godine nedužno stradale u Prijedoru.

Obilježavanju “Dana bijelih traka” u Prijedoru je prisustvovalo više stotina građana.

Okupljeni su prošetali glavnom ulicom do trga ispred nekadašnje robne kuća “Patrija”, gdje su položili ruže za 102 ubijene djece.

Predstavnik roditelja ubijene djece Fikret Bačić u svom obraćanju je rekao da je predložena još jedna nova lokacija za spomenik ubijenoj djeci a radi se o mostu koji spaja naselje Stari Grad sa centrom.

Na trgu se mogla vidjeti i sehara sa natpisom “Miris tuge” u koju su spuštena 102 peškirića na kojima su izvezena imena ubijene djece a koji su prethodno pronešeni glavnom gradskom ulicom.

Osim građana i svega dva-tri odbornika među kojima je bio i predsjednik lokalnog parlamenta Sead Jakupović, “Danu bijelih traka” prisustvovao je i potpredsjednik Narodne skupštine RS Senad Bratić.

Tekst I foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com