Nekadašnji fudbaler Liverpula Deni Marfi izjavio je da bi dolazak srpskog trenera Željka Buvača u Arsenal na kraju sezone bio smiješan potez u odnosu na renome koji ima londonski klub.

Buvač, koji je rodom iz Omarske kod Prijedora, početkom nedjelje je napustio Liverpul i prekinuo 17 godina dugu saradnju sa menadžerom Jirgenom Klopom, a već sutradan portal Pravda je prenio da je to učinio kako bi na ljeto zamijenio Arsena Vengera u Arsenalu.

“Za mene bi bilo nevjerovatno da na čelo Arsenala postavim čovjeka koji nikog samostalno nije vodio. To bi zaista bilo smiješno za jedan takav klub”, izjavio je Marfi za Skaj Sport.

Nekadašji engleski reprezentativac i član Liverpula od 1997. do 2004. godine nije želio da ospori Buvačovu inteligenciju i poznavanje menadžerskog posla, ali je istakao da nije isto biti prvi ili drugi na klupi jednog kluba.

“Nije bitno koliko si inteligentan i šta si uradio, jer nije isto biti prvi trener ili pomoćnik. Ipak, postoje izuzeci, ali u Arsenalu ih je teže dostići budući da je to klub koji se bori za povratak u Ligu šampiona”, rekao je Marfi.

Navode Pravde potvrdili su i brojni mediji sa Ostrva, među kojima i Skaj Sport, da je Buvač ozbiljan kandidat za klupu Arsenala.

TANJUG