Prisutnim medijima su se obratili i golman Vojvodine, te kadetske selekcije Luka Kačavenda i stoper njemačkog Stuttgarta, Robert Voloder, koji su podijelili svoja iskustva u reprezentaciji, te najavili nastup na smotri najboljih selekcija Evrope u Engleskoj.

Golman naše reprezentacije Luka Kačavenda, ističe da je nastup u Engleskoj velika čast, ali i obaveza.

„Atmosfera u ekipi je sjajna, mi smo jedna dobra klapa i porodica, koja u Englesku ne ide na izlet. Želimo BiH predstaviti u što boljem svijetlu, protivnici nisu lagani, želimo se nadigravati sa svima. Evropsko prvenstvo je smotra veoma kvalitetnih ekipa, ipak nadam se da možemo do plasmana među osam najboljih reprezentacija“, nada se Kačavenda, mladi golman ponikao u Rudar-Prijedoru.

Robert Voloder oduševio je stručni štab sjajnim nastupima u kvalifikacijama, te se nametnuo u jednog od nosioca ove generacije.

„Pokazali smo u Austriji da imamo kvalitetu, sada nas očekuju tri utakmice protiv ekipa, gdje možemo očekivati da se plasiramo u narednu rundu takmičenja. Naša najveća snaga i kvalitet je naš kolektiv, gdje se niko ne ističe, nego zajednički svi radimo da ostvarimo uspjeh. Meni je najljepši trenutak u dosadašnjoj karijeri bio taj posljednja utakmica u Austriji, te izboren plasman u Englesku, taj osjećaj je neopisiv“, kazao je Voloder.

Sportsport.ba