pd uciteljica (3)Učiteljica iz područne škole “Branko Radičević” Petrovo, čije je „ispravljene” radove pune pravopisnih grešaka portal Istinito prvi objavio, nakon intervencija nezadovoljnih roditelja „sankcionisana” je premještajem u drugu područnu školu!

Ovo su za Istinito potvrdili roditelji koji su se upravo i žalili na njen rad. Jedan od njih, čije je ime poznato redakciji, tvrdi da su roditelji jedva izdejstvovali da im djecu ne podučava polupismena osoba.

-Učiti djecu nepravilno na samom početku školovanja …- za nas je to kao kada ljekar liječi pogrešno.
Roditelji tvrde da je pomenuta učiteljica uživala zaštitu direktorice škole, a potvrdu za to nalaze i u činjenici da je, nakon skandala s „ispravljenim” radovima, prebačena u drugu područnu školu, gdje ponovo podučava đake!

-Umjesto da joj, naprimjer, daju mjesto bibliotekarke, premjestili su je u Miljakovce, gdje je direktorica ista osoba koja ju je štitila od odgovornosti za propuste u radu, kaže roditelj koji ne želi da mu se objavi ime jer mu dijete i dalje pohađa područnu školu u Prijedoru.

Nakon što je portal Istinito objavio fotografije „ispravljenih” učeničkih radova, u kojima je evidentna nepismenost onoga ko je radove ispravio, oglasilo se rukovodstvo škole, tvrdnjama da je učiteljici sve „napakovano, zato što neko drugi želi da se njoj da otkaz”.

pd uciteljica (1)Roditelji đaka koje je nepismena učiteljica podučavala gotovo godinu i po oštro demantuju to.

-Spremni smo da damo sveske u kojima su ispravke kako bi se precizno dokazalo o kome je riječ i kakve je „stručnosti”. Kopije smo ranije pokazali direktorici, a ona ih je potrgala! Srećom da joj nismo ponudili originalne radove jer bismo ostali bez ključnog dokaza, kaže ogorčeni roditelj. Dodaje da je direktorica škole bila prva upoznata s propustima učiteljice, ali da ništa nije uradila po tom pitanju.

-Samo je nastojala da prikrije to. Čak je rekla da je to njena najbolja radnica, da bi se kasnije povukla i to negirala.

Istinito.com