Vremenske (ne)prilike proteklih dana, snježne padavine i hladnoća, otežavaju svakodnevno funkcionisanje cjelokupnog društva.

Kako saznajemo, gore pomenuto je dovelo do toga da je obustavljeno odvijanje nastave u dvije prijedorske osnovne škole.

Radi se o OŠ “Jovan Cvijić” Brezičani i OŠ “Ćirilo i Metodije” Trnopolje.

-Na nastavu je došlo manje od polovine učenika. Veliki broj njih dolazi iz udaljenih sela gdje putevi nisu očišćeni. U jednoj područnoj školi pojavilo se samo jedno dijete na nastavi. S obzirom da su i za naredne dane najavljene nove padavine te još niže temperature, odlučili smo da se nastava obustavi do ponedjeljka. U centralnom objektu u Brezičanima nemamo problem sa grijanjem, ložićemo i dalje da ne bi došlo do smrzavanja a sa redovnim aktivnostima krećemo naredne sedmice – rekla je Olivera Brdar-Mirković, direktorica OŠ “Jovan Cvijić” Brezičani.

Problemi sa grijanjem uslovili su prestanak nastave u Trnopolju.

-Imamo problema sa zagrijavanjem školskih prostorija čim nastupi hladnije vrijeme što je naročito bilo izraženo proteklih dana. S obzirom na vremenske prilike i nedovoljnu zagrijanost škole, ne želimo naše đake da dovodimo u situaciju da im bude hladno ili da se razbole, pa je nastava obustavljena do narednog ponedjeljka – potvrdila nam je Maja Bjeljac, direktorica OŠ “Ćirilo i Metodije” Trnopolje.

Zbog snježnih nanosa i hladnoće nastava je obustavljena i u nekoliko škola na području Krupe na Uni i Novog Grada.

Tekst i foto arhiva – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com