Policijski službenici Policijske uprave Prijedor, izvršili su kriminalističku obradu tri lica, što je rezultiralo rasvjetljavanjem četiri krivična djela, počinjena u vremenskom periodu od 01.01.2018. godine do 11.02.2018. godine, na području grada Prijedora.

Tokom kriminalističke obrade utvrđeno je da je osumnjičeno lice S.B. (1986) iz Prijedora, počinilo dva krivična djela „Teška krađa“, na način da je u toku noći 24.01.2018. godine i 25.01.2018. godine, nasilnim putem ušlo u kancelarije jedne političke partije i jedne sidikalne organizacije, odakle je otuđilo određenu količinu novca kao i prehrambene i neprehrambene proizvode, pribavljajući na taj način protivpravnu imovinsku korist.

Daljim radom na rasvjetljavanju okolnosti izvršenja krivičnih djela utvrđeno je da je jedno maloljetno lice iz Prijedora, u toku noći 01.01.2018. godine, počinilo krivično djelo „Teška krađa“ nad jednom trgovačkom radnjom, kom prilikom je iz unutrašnjosti objekta otuđilo određenu količinu novca.

U nastavku aktivnosti izvršena je kriminalistička obrada lica M.R. (1981) iz Prijedora, te je utvrđeno da je osumnjičeni dana 11.02.2018. godine, nasilnim putem ušao u unutrašnjost stana privatnog vlasništva, čime je počinilo krivično djelo „Narušavanje nepovredivosti stana“.

Nakon dokumentovanja i kompletiranja predmeta, Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor, protiv lica S.B. biće dostavljeni izvještaji za počinjena krivična djela „Teška krađa“, protiv lice M.R. za počinjeno krivično djelo „Narušavanje nepovredivosti stana“, dok će protiv maloljetnog izvršioca biti preduzete mjere i radnje u skladu sa Zakonom o zaštiti i postupanju sa djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku Republike Srpske.

PU Prijedor
Foto – ilustracija