Prohodnost putnih pravaca na području Ljubije je zadovoljavajuća.

Najviše problema sa snijegom imaju u Gornjoj Ravskoj nadomak ove varošice, jednoj od najudaljenih mjesnih zajednica na području Prijedora.

Visina snježnog pokrivača dostiže i do jednog metra.

Nakon jutrošnjih poziva pojedinih mještana Gornje Ravske prema Gradskoj upravi Prijedora, oko podneva je očišćen samo putni pravac prvog prioriteta, odnosno autobuska linija Redak – Marini u ovoj mjesnoj zajednici.

Od Ljubije prema Gornjoj Ravskoj je prohodno.

-Najkritičnija dionica puta koja je ostala neočišćena je Leštrak – Milojice u dužini od 3 km u zaseoku Tisova. Tridesetak mještana od ranog jutra ne mogu nikuda. Đaci se jutros nisu mogli probiti do obližnje autobuske stanice. Zbog snježnih nanosa koji su dostigli visinu i do jednog metra, nemoguće je izvršiti čišćenje poljoprivrednom mehanizacijom odnosno traktorom kako su to mještani prethodnih dana i radili – potvrđuje nam sa lica mjesta naš saradnik Mladen Karan.

Kako smo saznali u Odjeljenju za stambeno-komunalne poslove i Odsjeku za saobraćaj Grada Prijedora naloga za čišćenje sporednih putnih pravaca nema iz razloga što Savjet pomenute Mjesne zajednice nije podnio zahtjev za intervenciju za čišćenje snijega na putnom pravcu Leštrak – Milojice.

Nevolje sa snijegom i problemi u odvijanju saobraćaja danas su bile izraženi i u mjesnoj zajednici Miska Glava.

Zbog težine snijega granje je završilo na regionalnom putu Miska Glava – Donji Agići, gdje je ometalo siguran prolazak vozila.

Ipak, slogom mještana koji su odmah po dojavi vozača intervenisali, ovaj pravac ponovo je prohodan za saobraćaj.

Kako meteorolozi predviđaju, nove snježne padavine očekuju se i narednih nekoliko dana.

Tekst – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Foto – Mladen Karan