U redovima Rudar Prijedora mogu biti zadovoljni poslije prve dvije kontrolne utakmice u kojima su savladana dva hrvatska tima, Vrbovec sa 3:2 i Gorica sa 2:1.

Ipak, šef stručnog štaba Prijedorčana Zlatko Jelisavac kaže da su to tek uvodni mečevi i da bi kroz naredne susrete njegova ekipa trebalo da dođe do prave forme.

– Naravno da me raduju pobjede, ali ipak su to kontrolne utakmice. Najvažnije za ovu fazu priprema je da, sem sitnijih viroza, nemamo ozbiljnih problema i da su se svi igrači koji su bili povrijeđeni postepeno uključili u rad – naglasio je Jelisavac.

Ono što ga raduje je da su igrači trkački na oba meča odgovorili svim postavljenim zadacima.

– Najvažniji je u ovom trenutku taj fizički dio, a kroz rad sa loptom uigraćemo ekipu. Do nastavka prvenstva imamo još skoro mjesec i najvažnije je da nam bar za sada vremenske prilike idu na ruku – nastavio je strateg Prijedorčana koji na raspolaganju ima 20 fudbalera i tri golmana.

Jelisavac je naglasio da su do kraja priprema zakazana još četiri kontrolna susreta.

– Već u srijedu ćemo snage odmjeriti sa Slobodom iz Mrkonjić Grada, za subotu je zakazan meč sa banjalučkim Željezničarem, sedam dana kasnije igramo sa Podgrmečom iz Sanskog Mosta, a generalna provjera je 3. marta protiv Kozare. Rivali su po mjeri i siguran sam da ćemo prvenstvo dočekati potpuno spremni – izjavio je Jelisavac.

Poslije 16 odigranih kola “rudari”, koji su se okitili jesenjom titulom imaju 37 bodova, dva više od po mnogima najvećeg favorita Zvijezde 09 i četiri više zvorničke Drine.

– Bez obzira na snagu rivala, smatram da možemo ostati na liderskoj poziciji i na taj način se vratiti u premijerligaško društvo. Naša najveća prednost je što smo zadržali ekipu iz prvog dijela sezone i uz ovih nekoliko igrača koji su došli vjerujem da imamo kvalitet da ostanemo lideri. Ipak, više od svega volio bih da bude zanimljivo fudbalsko proljeće na terenima Republike Srpske i da sve protekne u sportskom takmičenju – dodao je Jelisavac.

Trojica novajlija

Redove Rudar Prijedora ove zime pojačali su golman Mirza Hamzabegović, te igrači Miloš Kukić i Dušan Komljenović. Klub je napustio samo Rastko Rokvić, koji se zbog obaveza na fakultetu preselio u Banjaluku.

Glas Srpske