Dok su neki na “sva zvona” obavještavali javnost da će mještani Gornje Ravske, sela 20-ak kilometara udaljenog od Prijedora, još prije dvije godine gaziti asfalt, ni danas od toga nema ništa.

Umjesto asfalta, mještani i dalje imaju uglavnom makadam.

Posjetili smo predsjednika Savjeta mjesne zajednice Gornja Ravska, Janka Milojicu da nam uistinu prikaže sliku putne mreže u ovom prijedorskom kraju.

U razgovoru on ističe da je tačno kako je put loš, ali dodaje da zbog proteklih prazničnih dana nije mogao poslati zahtjev za njegovo hitno saniranje.

-Gornja Ravska je malo mjesto i udaljeni smo od Grada i svi mi moramo koliko toliko biti zadovoljni uprkos svemu pa i putu. Iskreno se nadam da će sanacija biti uskoro i ne vidim neko mjesto za paniku – navodi Milojica koji poručuje da će pismeni zahtjev nadležnima uputiti do kraja sedmice.

Našem portalu sagovornici su bili i predstavnici Mjesne organizacije DNS-a, vladajuće stranke Grada Prijedora.

Smatraju da nema mjesta za paniku i razne scene.

Predsjednik ove organizacije, Dragomir Šabić, „krivicu“ za loše stanje puta prebacuje na mašinsko ravnanje istog koje je novoformirani Savjet izvršio početkom proljeća i samim tim radovima „skinuo“ nagib puta pa se vodene bujice zadržavaju na trasi puta te stvaraju dodatna oštećenja.

-Zbog pojedinca, konkretno Ivana Begića, člana Savjeta Mjesne zajednice, izgledamo nezahvalni. On je nedavno u nekim svojim izjavama “prozvao” gradske institucije da su krivci za ovakvo stanje, ne navodeći da su bili praznici i da zahtjev Savjeta MZ Ravska već sedam dana „leži“ u Regionalnoj kancelariji i niko od predstavnika nije ga otišao potpisati kako bi nadležni izvršili saniranje“ – navodi Šabić.

Predsjednik MO DNS Ravska smatra da je istupom neodgovornih pojedinaca pogoršano stanje kako u radu Savjeta tako u čitavoj mjesnoj zajednici.

-Mi u Mjesnoj organizaciji se od takvih ispada ograđujemo i smatramo da se samo kroz obostranu i čvrstu saradnju može ići ka nekom napretku a nikako prozivanjem i bacanjem krivice jednih na druge – navodi Šabić.

Kako smo saznali od predstavnika Gradske uprave, sanacija makadamskih puteva na području Ljubije je već počela, pa samim time i Ravska će doći na red i neće biti zostavljena.

Tekst i foto – Mladen Karan – www.prijedordanas.com