Brojni Djeda Mrazevi danas su u Prijedoru bili u akcijama darivanja najmlađih. Radnici “Željeznica” ni ove godine u Prijedoru nisu prekinuli tradiciju, već su organizovali podjelu novogodišnjih paketića za djecu radnika, uz nezaobilaznog Djeda Mraza i vožnju vozom.

Veliko srce, pokazali su prijedorski motoristi, koji su, obučeni u Djeda Mrazeve, djeci na Pedijatrijskom odjelu prijedorske bolnice, kao i drugim mališanima u Prijedoru, podijelili više od pet stotina novogodišnjih paketića.

Djeca prijedorskih radnika “Željeznica Republike Srpske” i ovu Novu godinu pamtiće po tradicionalnoj podjeli novogodišnjih paketića u vozu. Djeda Mraz poklonima je obradovao najmlađe, a za njih je organizovana i vanredna vožnja do Omarske.

“Vrši se podjela na radnim mjestima njihovih roditelja, a to je voz. Interesantno je to zato što djeca prolaze kraj radionica, kraj stanica gdje njihovi roditelji obavljaju svoje radne zadatke”, rekao je predsjednik Samostalnog sindikata održavanja šinskih vozila “Željeznica Republike Srpske” Goran Čamdžić.

Ovaj dan poseban je za porodicu Šumar, jer dok su djeca s majkom i Djeda Mrazom bila u kupeu, otac je upravljao vozom.

“Oni su na to navikli, šta da kažem. Vidim da su oni radosni”, istakao je mašinovođa Bojan Šumar.

A veliko srce pokazali su prijedorski motoristi. Kao Djeda Mrazevi na motorima, stigli su do bolničkog pedijatrijskog odjela i novogodišnjim paketićima obradovali bolesne mališane.

“Ovo mi je značilo mnogo, jer obožavam motore i volim bajkere i sve. Iznenadila sam se”,izjavila je Davida Marinović.

“Uvijek znači neki poklon pogotovo našoj dječici kada su tu u bolnici da im olakšaju njihove tegobe. Svaki poklon je dragocjen. Inače, ove godine smo imali dosta, dosta dobrih ljudi, humanitaraca”, naglasila je pedijatar ЈZU Bolnica “Dr Mladen Stojanović” dr Zvjezdana Čavić Hrgar.

Prijedorski bajkeri podijelili su više od 500 paketića, prikupljenih donacijama, ali i ličnim sredstvima.

“Nestvarno djeluje njihovo iznenađenje, kada vide Djeda Mraz sa motorom, zaustavlja, vadi iz ove naše kese, vrećice, šta ko ima. Mislim da im je to u životu doživljaj za nezaborav”, dodao je Slavko Vrućinić iz Moto kluba “Otpisani” Prijedor.

Prijedorski motoristi provozali su se kroz centar Prijedora, gdje su najmlađim sugrađanima podijelili poklone, uz najljepše novogodišnje želje. Poručili su – ne zaboravite, ovo su dani darivanja!

RTRS