Radovan Đujić (72) uhapšen je zbog sumnje da je u proteklom periodu udarcima sjekirom ubio sina Duška (44) u njihovoj porodičnoj kući u Brezičanima kod Prijedora. Ono što je šokiralo inspektore, ali i mještane ovog sela je da je Radovan još prije dva mjeseca najvjerovatnije ubio Duška i cijelo vrijeme živio sa tijelom u kući.

Dok je Duškovo tijelo trunulo na hodniku na spratu, Radovan je tu živio normalno sa još jednim sinom, kao da se ništa nije desilo.

Ovaj slučaj policija je otkrila sasvim slučajno, jer im je prijavljeno da Duška niko danima ne viđa.

– Policija je odmah izašla na lice mjesta i prilikom pregleda kuće u hodniku su pronašli beživotno tijelo Duška koje je bilo u fazi raspadanja. Odmah je obavljen uviđaj uz prisustvo dežurnog tužioca i mrtvozornika, a pregledom tijela uočeno je više povreda na glavi koji su nastale udarcima tupim predmetom – rekao je izvor blizak istrazi.

Mještani kažu da je Duško ubijen prije dva mjeseca, jer ga toliko dugo nisu ni viđali. Cijelo to vrijeme, Radovan je krio ubijenog sina na spratu kuće, dok je u prizemlju živio sin Draško koji je inače mentalno zaostao.

Mještani kažu da se Radovan nakon ubistva ponašao kao da se ništa nije desilo. Čak je nedavno okupio komšije da peku rakiju kod njega u dvorištu.

– Bilo nam je čudno da Duška ne viđamo, a kada pitamo Radovana gdje je, on je govorio da ne zna i da to nije njegova briga. Prije četiri dana pekao je sa komšijom rakiju odmah kraj stepenica koje vode na sprat kuće gde je bilo Duškovo tijelo. Nije nikome dao da se penje gore. I bilo nam je to sve čudno. Zato su komšije prijavile policiji da nema Duška – priča za „EuroBlic“, mještanin Vlado Ajdarić.

Navodi da Duško nije bio zaposlen te da je novac uzrok hladnokrvnog ubistva u porodici u kojoj su odnosi bili duboko narušeni.

– Radovan je prodao šumu i zaradio oko 4.000 KM. Duško je tražio od njega novac za struju i vodu, ali otac mu nije dao. Mislim da je zato Duško, koji je živio sa bratom Draškom u prizemlju, otišao na sprat kod Radovana, vjerovatno su se posvađali i otac ga je sjekirom udario u glavu i ubio – zaključuje Ajdarić.

I prvi komšija Đujića, Ostoja Šobot kaže da je šokiran ovim ubistvom.

– Raspitivao sam se po selu gdje je Duško, neko je govorio da je otišao u Sarajevo, neko u bolnici, neko u zatvoru. Onda smo obavijestili komšiju koji je policajac. Kada smo saznali da je ubijen, svi smo se iznenadili. Nije jednostavno kada se tako nešto desi u selu – ističe Šobot.

Mještani kažu da je drugi sin Draško, koji je mentalno bolestan, odmah smješten u odgovarajuću ustanovu. O njemu nema ko da se stara. Majka Milica, čija je smrtovnica još na zidu kuće umrla je prije dvije godine.

Treći brat Mladen, živi u inostranstvu. Oko kuće koja je ostala pusta, sablasna je scena. Po dvorištu je bezbroj praznih flaša piva te kom od rakije koja je pečena prije par dana.

Obdukcija tijela ubijenog

Tijelo Duška Đujića je poslije pronalaska prebačeno u Zavod za sudsku medicinu u Banjaluci gdje je obavljena obdukcija.

– Pronađene su višestruke povrede glave nanesene tupim predmetom. Leš je u veoma lošem stanu, pa se nije moglo utvrdili da li je bilo nekih odbrambenih rana – rekao je izvor blizak istrazi.

EuroBlic