Prijedor je sinoć postao bogatiji za još jedno Udruženje.

U našem gradu održana je Osnivačka skupština Udruženja navijača “Grobari Prijedor” koje okuplja navijače Fudbalskog kluba “Partizan” iz Beograda.

Nakon što je još 80-ih godina prošlog vijeka propao prvi pokušaj osnivanja, ovoga puta sve je bilo kako treba.

Nakon što je dugogodišnji fudbaler i sportski radnik Stojan Janjetović zajedno sa Bogdanom Šibarom pokrenuo inivijativu za osnivanje “Grobara Prijedor” veoma brzo navijači “Partizana” iz Prijedora dali su svoju podršku pa su sve dalje aktivnosti organizovane brzo.

Na osnivačkoj skupštini kojoj je prisustvovalo 40 delegata izabrano je rukovodstvo Udruženja, usvojen njegov Statut kao i ostala akta neophodna za registraciju.

Za prvog predsjednika Udruženja navijača “Grobari Prijedor” iz Prijedora izabran je Stojan Janjetović, predsjednik Skupštine je Bogdan Šibar, predsjednik Upravnog odbora Igor Suvajac a sekretar Veljko Janjetović.

Počasni članovi Udruženja su Duško Stupar, jedan od najstarijih navijača, Mladen Katić, bivši fudbaler “Partizana” kao i Darko Maletić, takođe nekadašnji igrač “crno-bijelih” ali i “Borca”, “Zenita”, “Rapida”, koji je bio gost Skupštine.

Kako je istakao Stojan Janjetović, slijede aktivnosti vezane za registraciju Udruženja navijača “Grobari Prijedor” u nadležnom Sudu.

Ciljevi su okupljanje navijača i simpatizera Fudbalskog kluba “Partizan” iz Beograda, popularizacija ovog kluba u Republici Srpskoj i BiH, promocija sportskog duha, razmjena iskustava sa sličnim udruženjima u zemlji i inostranstvu kao i humanitarne aktivnosti.

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com