Ludnica u Omarskoj u režiji Bitangi. Na terenu je sve bilo korektno, ali po završetku utakmice, jedan navijač Bitangi je uletio u teren i udario službenog predstavnika Omarske Stjepanović Milorada te komesara za bezbjednost koji je završio u bolnici, nakon čega je došlo do opšte gužve. Fudbaleri Sloge su pokušavali zaustaviti svoje pomahnitale navijače, ali ih je bilo je veoma teško smiriti jer su očigledno bili pod djestvom raznoraznih stimulansa, tako da su tukli čak i svog trenera. Na kraju se sve nekako smirilo, a sada je na policijskim organima da identifikuju počinioce i preduzmu radnje po zakonu.

Što se tiče same utakmice, viđena je odlična i muška fudbalska predstava. Čitavu utakmicu Omarska je imala inicijativu, a gosti su se branili i čekali priliku iz kontre. U dvanaestom minutu sporna situacija. Hrvaćanin je bio sam pred golmanom Bekićem, krenuo je u dribling, golman ga je faulirao izvan šesnaesterca, sudija je pokazao na prekršaj, a golmana je sankcionisao žutim kartonom, te je ostalo pitanje je li trebao isključiti golmana.

Omarska je napadala, ali je nekako u samoj završnici napada bila smušena, posebno kod zadnjeg pasa i prilikom šuteva ka golu. Najbolju priliku je sredinom prvog poluvremena propustio Anđić. Nakon jednog kornera lopta se odbila do njega, ali je sa desetak metara pucao iznad gola.

U drugom poluvremenu igra se rasplamsala, Omarska je imala sve konkretnije prilike, ali je golman Bekić bio nesavladiv. Prvu odličnu priliku imao je Hrvaćanin, koji je izašao sam pred golmana, šutirao, ali je Bekić nogom odbranio. Potom je Drako Romanić šutirao glavom, ali neprecizno. Kako je utakmica odmicala Omarska je sve više napadala, ali su šanse mašili Krecelj, Hrvaćanin, a sa druge strane gosti su imali sve više prostora, posebno Travar koji je uspio tri puta istrčati kontru. Prva dva puta je bio neprecizan, ali je u 80. minutu savladao Jokića i doveo Slogu u vođstvu.

Tada je djelovalo da će Omarska biti kažnjena za sve promašaje, ali tako nije mislio Hrvaćanin. On je u 90. minutu napravio sjajan solo prodor, predriblao četvoricu gostujućih igrača, izdržao ih sve na leđima, ušao u šesnaesterac i savladao Bekića za izjednačenje. U poslednjim trenucima sudijske nadoknade, drama. Omarska je bacila sve karte u napad. Krecelj je primio loptu u šesnaestercu i proigrao Romanić Darku koji se našao na pet metara od golmana Sloge i šutirao, ali je igrač utakmice, golman Sloge nevjerovatno odbranio i tako donio bod svojoj ekipi.

Nakon toga, igrači su se mirno uputili ka svlačionici, a Bitange su izazvale opisani incident. Kao što reče jedan navijač, Omarska je izgleda u odumiranju zbog sve većeg odlaska stanovništva, jer je danas bilo rekordno malo gledalaca na utakmici, pa su Bitange mogle šenlučiti. Da se ovo desilo prije desetak godina, vjerovatno ih ni milicija ne bi spasila.

Sve u svemu, Omarska žali za bodovima, ali sa gorkim ukusom u ustima zbog nemilih scena.

Omarska: Sloga (Trn) 1:1

Omarska
Stadion FK Omarska
Gledalaca:50
Sudija: Marko Maksimović (Modriča)
Strijelci: Hrvaćanin u 90.za Omarsku, P.Travar u 81.minuti za Slogu(T)
Žuti kartoni: Romanić Bojan, Romanić Darko (Omarska), Bekić, Travar G (Sloga)

Omarska:
Jokić, Nišević Nemanja, Zdjelar, Romanić Bojan, Pušac, Romanić Darko, Grahovac, Anđić, Pađan, Višić, Hrvaćanin

Sloga:
Bekić, Grozdanić, Ilić, Garača, G.Travar, Lukajić, Paripović, Arežina, P.Travar, Milinović, Savičić

FK Omarska