U cilju promocije Republike Srpske u Srbiji u organizaciji Predstavništva Republike Srpske u Srbiji u periodu od 15. do 21.09.2017. godine, po peti put, održana je višednevna manifestacija „Dani Srpske u Srbiji“, koja kroz različite programske aktivnosti, ideje i projekte na nov i jedinstven način predstavlja Republiku Srpsku, njene gradove, prirodne ljepote, umjetnike i stvaraoce iz različitih sfera djelovanja.

Programom i aktivnostima ovogodišnje manifestacije obuhvaćeno je nekoliko gradova širom Srbije (Beograd, Novi Sad, Subotica, Vršac, Vranje, Kraljevo, Kruševac, Užice…).

Namjera organizatora je da Srbiji i njenim građanima predstavi turističke potencijale Republike Srpske kroz promociju njene privrede, prosvjete, nauke, kulture, umjetnosti i sporta, a sve to u saradnji sa Srbijom i njenim privrednicima, naučnicima, umjetnicima i sportistima.

Manifestacija je zvanično otvorena 15. septembra u Beogradu u Narodnom pozorištu, a zatvorena je 21. septembra u Novom Sadu u Srpskom narodnom pozorištu.

Na poziv TORS-a, Turistička organizacija grada Prijedora je učestvovala na navedenoj prezentaciji 21.09.2017. godine u Novom Sadu, Trg ispred Gradske kuće.

Na zajedničkom štandu Republike Srpske, Turistička organizacija grada Prijedora se predstavila sa promotivnim materijalima putem kojih su predstavljeni turistički potencijali grada Prijedora.

Turistička organizacija grada Prijedora