vrtic kozarac (1)U Kozarcu je danas otvoren dječiji vrtić po prvi put nakon 22 godine.

Gradonačelnik Prijedora Marko Pavić rekao je da je u izgradnju i opremanje objekata površine 150 kvadratnih metara gradska uprava Prijedor uložila oko 142.000 KM.

“Sve je urađeno domaćim snagama i vrtić je izuzetno savremeno opremljen”, kazao je Pavić novinarima u Kozarcu.

Vršilac dužnosti direktora Dječijeg vrtića “Radost” Prijedor Dušanka Božić rekla je da je trenutno upisano 25 mališana u jednu mješovaitu vaspitnu grupu uzrasta od tri do šest godina, ali da će se i broj djece i broj grupa zasigurno povećavati.

“Ovo je šansa za mališane iz Kozarca, jer svako dijete koje uđe u sistem predškolskog obrazovanja i vaspitanja ima šansu da napreduje i da njegova startna pozicija za polazak u školu bude veća nego da nije pohađalo vrtić”, kazala je Božić.

Na mjestu gdje je u Kozarcu do rata bio vrtić privatni investitor je izgradio stambeno-poslovni objekat, preuzevši obavezu da dio tog prostora ustupi gradu za potrebe dječijeg vrtića. Novi vrtić u Kozarcu ima osnovnu salu za boravak djece, biblioteku i didaktički kabinet, kuhinju, garderobu i sanitarni čvor.

Tekst – SRNA
Foto – Aleksandar Drakulić
vrtic kozarac (2) vrtic kozarac (3) vrtic kozarac (4) vrtic kozarac (5) vrtic kozarac (6) vrtic kozarac (7) vrtic kozarac (8) vrtic kozarac (9)