kup bih-rudar prijedor-borac-izvjestaj (5)Rudar-Prijedor je u prvoj utakmici osmine finala Kupa BiH (revanš je na programu 22.oktobra) poražen u Omarskoj od premijerligaša banjalučkog Borca minimalnim rezultatom (0:1), ali nema previše razloga da bude nezadovoljan šef stručnog štaba zeleno-crnih Darko Nestorović.

Jer u posljednjih pet godina, tačnije od 3.oktobra 2009.godine, kada su golom Ognjena Dašića u 9. kolu svoje prve sezone u Premijer ligi BiH, Prijedorčani takođe sa 1:0, slavili protiv rivala iz ulice Vladike Platona, više nisu uspijevali da ga savladaju.

– Jedna tvrda utakmica po teškom terenu, gdje nije bilo moguće prikazati dopadljiv fudbal. Nedostajalo je više igrača u oba tima, smatram da smo tokom 90 minuta bili ravnopravni i da je najrealnije bilo da je susret okončan bez golova što bi nam davalo šansu za prolaz u četvrtfinale. Ovako, primili smo taj „kiks“ gol iz situacija kakve su nedopustive za užu odbranu, pa nam preostaje da čestitamo Banjalučanima na pobjedi – rekao je Nestorović.

Najzapaženiji u ekipi domaćih bio je, bez sumnje, Siniša Radoja. „Repa“, kako zovu odličnog veznog igrača, koji je među „rudare sa Sane“ došao ljetos iz redova prvoligaša Republike Srpske, mrkonjićke Slobode, nalazio se gotovo na svakom dijelu terena, osmišljavao akcije svog tima, a u finišu umalo glavom nije poslao loptu u mrežu crveno-plavih i donio izjednačenje.

-Golman Banjalučana Branislav Ružić je sjajno reagovao, ali već je ovaj susret pao u zaborav. Okrenuti smo veoma teškom prvenstvenom gostovanju, novogradskoj Slobodi. Šteta je što će zbog kartona izostati Nebojša Šodić, ali vraća se Aco Đokić. Bilo bi dobro da se od povrede zadnje lože oporavi Vedran Kantar, jer nam mnogo znači u igri. Treba očekivati da „komšijski derbi“, privuče dosta gledalaca na stadion „Mlakve“, a sigurno je da želimo bodove kojima bi ostali u vrhu tabele elitnog ranga Srpske – naglasio je Radoja.

N. Đerić/A.Drakulić