rudar prijedor-vlasenica (3)Trećom uzastopnom ovosezonskom pobjedom u prvenstvu Prve lige Republike Srpske u Omarskoj, minimalnim rezultatom 1:0, protiv ekipe novajlije Vlasenice, Rudar-Prijedor je sve bliže samom vrhu tabele.

Izabranici šefa stručnog štaba Darka Nestorovića sada dijele treću i četvrtu poziciju sa 13 bodova, tri manje od lidera, takođe bivšeg premijerligaša BiH, trebinjskog Leotara.

-Nama je najteži protivnik ovaj teren u Omarskoj. Svaka čast domaćinima, maksimalno pomažu u organizaciji utakmica, ali podloga je meka, blatnajva, posebno na sredini igrališta. Treba shvatiti ove momke, stalno su gosti, ali gde god postoje dobri uslovi pokazaće svoj kvalitet i ubedljivijim pobedama-rekao je trener Srđan Marjanović, jedan od Nestorovićevih najbližih saradnika.

Vremenske okolnosti nisu dozvolile da glavni teren Gradskog stadiona u Prijedoru bude spreman, a najverovatnije, na njemu se ove jeseni neće ni igrati. Kao i protiv Podrinja iz Janje ponovo je čovjek odluke bio Siniša Radoja, jer je i drugi put uspješno realizovao jedanaesterac, opravdano dosuđen za „rudare sa Sane“.

-Mislim da smo zaslužili pobjedu, a to što nije izražena sa više golova razlike treba posmatrati i sa aspekta da su i naši rivali bili vrijedni pažnje. Čestitam Vlasenici, njihova ekipa se svojski trudila, a za nas je najvažnije da smo osovjili nova tri boda i još više dobili na samopouzdanju – rekao je Igor Mirković, koji je još jednom od igrača u zeleno-crnom dresu pokazao najveću stabilnost.

Prijedorčani se već okreću novim iskušenjima, prvoj utakmici osmine finala, u srijedu u „krajiškom derbiju“ protiv banjalučkog Borca, a potom ih očekuje težak ispit u borbama za bodove, na gostovanju komšijama, novogradskoj Slobodi. Šteta je što Radoja i iskusni Nebojša Šodić, zbog trećeg žutog kartona neće moći na megdan crvenima na stadion „Mlakve“.

N.Đerić/A.Drakulić