rtrs-ucenici-prijemProtekle sedmice u zgradi Vlade Republike Srpske upriličen je prijem i uručena priznanja za 396 učenika pobjednika republičkih takmičenja u školskoj 2012/2013. godini.

Najboljim učenicima obratili su se ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Nada Tešanović te predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Igor Radojičić.

Učenik drugog razreda Gimnazije u Prijedoru Đorđe Mitrović, koji je osvojio prvu nagradu na republičkom takmičenju u matematici, izrazio je zadovoljstvo što vlast Republike Srpske brine za mlade ljude.

“Naš je zadatak da podržimo Republiku Srpsku i uopšte da držimo svijet na svojim plećima uskoro. Ovo mi priznanje mnogo znači. Lijepo je kad neko prizna i shvati da ste uspjeli to je nova snaga i motivacija”, rekao je Mitrović i istakao da sebe u budućnosti želi pronaći u prirodnim naukama, sigurno matematici.

U školskoj 2013/2014. godini je ukupno 396 pobjednika republičkih takmičenja – 14 pobjednika u disciplinama koje se izučavaju u okviru redovne nastave u osnovnoj školi, 35 pobjednika u disciplinama koje se izučavaju u okviru redovne nastave u srednjoj školi, 159 pobjednika u sportskim disciplinama i 188 pobjednika u takmičenjima muzičkih škola.

Učenicima pobjednicima republičkih takmičenja, osim priznanja, uručeni su i prigodni pokloni.

Pogledajte prilog RTRS-a.

SRNA-RTRS