vecera budala premijera 2Gradsko pozorište Jazavac će i ove godine organizovati Međunarodni festival mladog glumca „ZAPLET 06“ koji će kao i do sad našoj publici predstaviti najbolja ostvarenja mladih glumaca u okruženju. Na otvaranju ovogodišnjeg festivala biće premijerno izvedena predstava Gradskog pozorišta Jazavac „Autobiografija“ u režiji Ane Đorđević, a na zatvaranju će nastupiti Rambo Amadeus sa svojim scensko-muzičkim događajem.

Selektor ovogodišnjeg festivala je Ljubiša Savanović, glumac Narodnog pozorišta RS, koji je odabrao pet predstava koje će konkurisati za tri nagrade koje se dodjeljuju na festivalu – Nagradu za najbolju predstavu, Nagradu za najboljeg glumca festivala i Nagradu za najbolju glumicu festivala. Kao i dosad, publika će glasanjem nakon predstave svako veče izabrati najboljeg glumca/glumicu večeri.

Utorak, 21.10.2014. u 20h
Autobiografija, Branislav Nušić – PREMIJERA,
Gradsko pozorište Jazavac – svečano otvaranje festivala.

Srijeda, 22.10.2014. u 20h
Ćelava pevačica, Atelje 212, Beograd, Srbija

Četvrtak, 23.10.2014. u 20h
Terapija, Dis pozorište, Banja Luka, BiH

Petak, 24.10.2014. u 20h
I živjeli su srećno…?, Scena Velika Gorica, Hrvatska

Subota, 25.10.2014. u 20h
Večera budala, Pozorište Prijedor, BiH

Nedjelja, 26.10.2014. u 19h i 21h na Velikoj sceni Narodnog pozorišta RS
Aleksandra Zec, HKD teatar, Rijeka, Hrvatska

Ponedjeljak, 27.10.2014.
Veče glomazne poezije Ramba Amadeusa – zatvaranje festivala i dodjela nagrada.

Stručni žiri festivala sačinjavaju Stojan Matavulj, glumac iz Varaždina, Slađana Zrnić, glumica iz Banjaluke i Ana Đorđević, reditelj iz Beograda. Nakon svake predstave biće održan Okrugli sto sa učesnicima predstave koji će voditi Boris Milanović, dramaturg.

Pokrovitelj ovogodišnjeg Međunarodnog festivala mladog glumca ZAPLET 06 je kompanija MIKROFIN, a prijatelji festivala su Ministarstvo porodice, omladine i sporta, BH TELECOM i METROMEDIA.

Gradsko pozorište Jazavac

Režiser „Večere budala“ je Slobodan Perišić, a u predstavi igraju članovi ansambla Pozorišta Prijedor Siniša Vučićević, Mirela Predojević, Dean Batoz, Jelena Seksen, Radenko Bilbija, Željko Kasap i Želimir Rivić, a gostujući glumac je Branko Janković iz Narodnog pozorišta Republike Srpske.