Narodna skupština Republike Srpske nastavlja danas redovnu sjednicu na čijem dnevnom redu je i prijedlog odluke o davanju saglasnosti na odluku Vlade Srpske o prodaji 65 odsto akcija osnovnog kapitala Rudnika željezne rude Ljubija iz Prijedora.

Iz Sindikata radnika Arselor Mitala uoči sjednice još jednom su od poslanika zatražili da glasaju protiv odluke o prodaji akcija Ljubije kompaniji Izraeli investment grup.

Istovremeno, Udruženje građana, dioničara-akcionara i udjeličara u društvima i investicionim fondovima u BiH, poslalo je otvoreno pismo akcionarima RŽR Ljubija, u kojem traže hitno sazivanje vanredne skupštine RŽR Ljubija.

Poslanici će na današnjoj sjednici razmatrati i informaciju o sprovođenju Strategije Republike Srpske za suzbijanje nasilja u porodici do 2019. godine, kao i informaciju o realizaciji Programa i Strategije razvoja sporta u Srpskoj za prošlu godinu.

U nastavku sjednice trebalo bi da bude razmatran i prijedlog odluke o prihvatanju zaduženja Republike Srpske prema Svjetskoj banci – Međunarodnoj banci za obnovu i razvoj, po projektu podrške zapošljavanju.

Prenos sjednice Parlamenta Srpske možete pratiti u direktnom prenosu na RTRS Plus od 10 časova.

RTRS