Danas je u Pozorištu Prijedor održana Skupština Gradske organizacije Demokratskog narodnog saveza Prijedor.

Za predsjednika je jednoglasno izabran Milenko Đaković koji je i u prethodne četiri godine obavljao ovu funkciju.

-U prethodnom periodu je urađeno dosta posla i u DNS-u i ovdje u gradu. To očekujemo i u narednom periodu da bi se unaprijedio i politički, ali i društveni, privredni i kultruni život grada s obzirom na njegovu veličinu – rekao je Đaković, koji je aktuelni gradonačelnik Prijedora.

On je dodao da će u saradnji sa članovima stranke nastojati da ovaj gradski odbor vodi uzlaznom putanjom na kojoj se DNS i nalazi jer se bavi ozbiljnom politikom.

Osim delegata, Skupštini su prisustvovali i predsjednik DNS RS Marko Pavić, potpredsjednik ove stranke i predsjednik Narodne skupštine RS Nedjeljko Čubrilović, predstavnici ove partije u republičkom parlamentu, izvršnoj vlasti, predsjednici lokalnih odbora DNS-a iz opština Potkozarja te predstavnici SNSD-a i SP-a.

Nakon obraćanja Marka Pavića koji je govorio o budućim planovima ove političke stranke, Izvještaj o radu GO DNS Prijedor u protekle četiri godine podnio je Milenko Đaković nakon čega je isti jednoglasno usvojen.

Prisutni delegati Skupštine potom su izabrali članove Gradskog odbora DNS Prijedor, delegate za Skupštinu DNS RS, kandidate za Glavni odbor DNS RS te članove Statutarne komisije i Nadzornog odbora.

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com